Sivil toplum örgütleri sokağa indi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-18-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-18-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    03-18-2011

    Sivil toplum örgütleri sokağa indi

    Sivil toplum örgütleri sokağa indi


    DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), hükümet politikalarını protesto etmek üzere Sakarya Caddesi'nde yürüyüş yapıp slogan attı.

    Kolej Kavşağı'nda toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğündeki çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri, Sakarya Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.
    ''Susmayacağız'' yazılı pankart taşıyan grup, yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar attı.

    Sakarya Caddesi'nde basın açıklamasını okuyan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, ''Yargıya yönelik müdahalelerle hukukun üstünlüğü yerine sınırsız bir hukuksuzluğun hüküm sürdüğü polis devleti yöntemlerinin devreye sokulduğunu'' iddia etti.

    ''İnsanların savunma hakkının dahi elinden alındığı, daha yargılama gerçekleşmeden medya kanallarında suçlu ilan edildiği, sınır tanımaz bir hukuksuzluğun hüküm sürdüğünü'' savunan Soğancı, ''AKP'ye karşı olan herkesi 'Ergenekoncu' ilan ederek, aslında gerçek 'Ergenekon'u aklamaya, ilgisi olmayanları da itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşım, artık ifade ve düşünce özgürlüğünü hedef almaktadır'' görüşünü dile getirdi.

    Grup, açıklamanın ardından dağıldı.




    Sivil toplum örgütleri sokağa indi Yorumları