Erdoğan: Ateşkes derhal uygulansın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (15:36)   Son Mesaj: 03-18-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    03-18-2011

    Erdoğan: Ateşkes derhal uygulansın

    Erdoğan: Ateşkes derhal uygulansın


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'de Şehitler Abidesi'nde yaptığı konuşmasında 'Libya'da ateşkesin derhal devreye girmesini isitiyoruz' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'de Şehitler Abidesi'nde yaptığı konuşmasından satır başları şöyle;


    Omuzlarımızda çok büyük bir emanet taşıyoruz kardeşlerim, ama bu şehitlerin evlatları olarak hakkıyla taşımaya devam edecek ve asla ve asla yere düşürmeyeceğiz.

    Çanakkale esasen Türkiye'nin tüm bölge halkları ile nasıl beraber olduğumuzu ortaya koyuyor. Bizi o dönem hiç bir müslüman yanlız bırakmadı. Dualarla yanımızda oldular. Kardeşlerinin imdadına koştular. Burda perçinleşen kardeşliği biz ebedi görüyoruz. Bu kardeşliği bozacak her hadise şehitlerimizin aziz ruhunu incitecektir. Biz bu kardeşliğin daha da yüeltilmesini arzuluyoruz.

    Sivil halkın katledilmesi karşısında elimiz kolumuz bağlı oturacak değliz. Libya'da ateşkesin derhal devreye girmesini istiyoruz. Türkiye her zaman hakkın yanında olmuştur, Türkiye hukukun, demokrasinin ve insan haklarının yanındadır ve yanında olacaktır.

    Lİbya'da BM'nin kararı hemen uygulanmalıdır. Libya'da açıklanan ateşkes ile ilgili, biz sabah yaptığımız açıklamada bölgede barış olsun demiştik. Bölgede kardeşlik olsun, hukuk olsun dedik.

    Burdan bir kez daha Çanakkale Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Onların ruhlarını incitmeyeceğimizin sözünü bir kez daha buradan veriyorum.




    Erdoğan: Ateşkes derhal uygulansın Yorumları