İskenderun'da taziye dönüşü facia: 2 ölü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (15:07)   Son Mesaj: 03-18-2011 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    03-18-2011

    İskenderun'da taziye dönüşü facia: 2 ölü

    İskenderun'da taziye dönüşü facia: 2 ölü


    Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Madenli beldesi mevkiinde meydana gelen trafik kazasında taziye ziyaretinden dönen aynı aileden 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişide ağır yaralandı.

    Edinilen bilgiye göre, kaza İskenderun-Arsuz Karayolu üzerinde meydana geldi. İskenderun'dan Arsuz istikametine giden Ahmet Uçmaz yönetiminde ki 31 UZ 980 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetin kaybolması sonucu karşı şeride geçti. Bu arada karşı yönden gelen ve çarpışma yaşanmaması için direksiyonu kıran Hülya Kırık Çetin'in kullandığı 31 EK 086 plakalı otomobil şarampole yuvarlandı. Uçmaz'ın kullandığı otomobil ise yine karşı yönden gelen 31 LH 087 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada Corcet Katar (70) ve Rıfka Işıldak olay yerinde hayatını kaybetti. Nikola Katar, Cemile Katar, Ahmet Uçmaz, Işıl Oruç Kırık ve Hülya Kırık Çetin yaralandı. Taziye ziyareti sonrası İskenderun Ortodoks Kilisesi Papaz Dimitri Yıldırım'ın da başka araçla birlikte İskenderun'dan Arsuz'a döndükleri sırada gerçekleşen kaza İskenderun'da yaşayan Hıristiyan cemaatini yasa boğdu. Kazayı haber alarak İskenderun Devlet Hastanesi önüne akın eden kazazede yakınları sinir krizleri geçirdiler.
    Bu arada, kazada araç sürücülerinden biri olan Nikola Katar yaralı olarak getirildiği İskenderun Devlet Hastanesi acil servisinde 10 dakika süren kalp masajı sonrasında yeniden hayata döndü ve ameliyata alındı.

    Hayati tehlikesi devam eden Nikola Katar'ın sağlık durumunu merak eden yakınları acil servis önünde birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler.

    Arsuz Beldesinin Hıristiyan Belediye Başkanı Fuat Süme ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek'te hastaneye gelerek Katar ailesine başsağlığı dilediler.

    Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan sürücü Ahmet Uçmaz'ın ise yüzde 76 promil alkollü çıktığı belirlendi.

    Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.




    İskenderun'da taziye dönüşü facia: 2 ölü Yorumları