Anayasa Mahkemesi'nden BDP'lilere ret!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-18-2011 (13:37)   Son Mesaj: 03-18-2011 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    03-18-2011

    Anayasa Mahkemesi'nden BDP'lilere ret!

    Anayasa Mahkemesi'nden BDP'lilere ret!


    Anayasa Mahkemesi, DTP’nin Eşgenel Başkanı Ahmet Türk ile Diyarbakır eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un milletvekilliklerinin devam etmesi talebini reddetti.

    Milletvekilliklerinin geri verilmesi için başvuruda bulundukları Türkiye Büyük Millet Meclisi"nden olumsuz yanıt alan eski DTP Eşgenel Başkanı Ahmet Türk"e ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk"a, haklarının geri verilmesi için başvurdukları Anayasa Mahkemesi"nden de "ret" cevabı geldi.
    Anayasa referandumunda kabul edilen değişiklikler ardından Türk ve Tuğluk"un milletvekilliklerinin iadesi için BDP tarafından yapılan başvuruyu reddeden TBMM Başkanlığı, kararına gerekçe olarak Anayasa Mahkemesi"ni göstermişti.

    Türk ve Tuğluk"un milletvekilliği durumu Avukat Öztürk Türkdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi"nin gündemine taşındı. Başvuruda, yargılamanın yenilenmesi yoluyla Türk ve Tuğluk"un milletvekilliklerinin devamına karar verilmesi istendi.

    Dün yapılan toplantıda başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi ise, "Türk ve Tuğluk"un milletvekilliklerinin devamına karar verilmesi istemini oyçokluğuyla" reddetti




    Anayasa Mahkemesi'nden BDP'lilere ret! Yorumları