Adil Gür’ün CHP’ye yaptığı son ANKET   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-18-2011 (14:36)   Son Mesaj: 03-18-2011 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 1010  

    03-18-2011

    Adil Gür’ün CHP’ye yaptığı son ANKET

    Adil Gür’ün CHP’ye yaptığı son ANKET


    CHP’nin her hafta periyodik şekilde Adil Gür’e yaptırdığı araştırmanın en sonuncusundan çok çarpıcı sonuçlar çıktı.
    CHP'nin AK Parti ile farkı büyük oranda kapattığı ankete göre AK Parti tek başına iktidar olamıyor.


    Seçime 3 aydan az bir süre kaldı. Partilerin sandıktan çıkaracağı oy oranı ise Anketler aracılığıyla kestirilmek isteniyor. Adil Gür"ün Başkanlığını yaptığı A&G Araştırma Şirketi"nin CHP için yaptığı son seçim araştırmasından ise çarpıcı sonuçlar çıktı. CHP Parti Meclisi Üyeleri'nin değerlendirdiği anketin sonuçları bazı gazetecilerle de paylaşıldı.

    Her hafta periyodik olarak CHP için anket yaptıran A&G"nin elde ettiği verilere göre CHP, AK Parti ile farkı büyük oranda kapatmış durumda. Ayrıca anket, hangi partinin kaç milletvekili çıkarabileceğini de ortaya koyuyor ve A&G"nin sonuçlarına göre AK Parti tek başına iktidar olamıyor.
    CHP FARKI 6'YA İNDİRDİ

    Haber 7"nin elde ettiği bilgiye göre A&G"nin CHP için yaptığı son araştırmanın sonuçları şöyle: AK Parti yüzde 39, CHP yüzde 33, MHP yüzde 14, BDP (Bağımsız) yüzde 7, Diğer ise yüzde 4 oranında.

    AK PARTİ İKTİDAR OLAMIYOR

    Araştırmaya göre 12 Haziran"dan sonra partilerin TBMM"deki muhtemel sandalye dağılımı da bir hayli dikkat çekici. Adil Gür"ün araştırması, AK Parti"nin 255 ile 260, CHP"nin 170, MHP"nin 95 Bağımsız girecek BDP"lilerin ise 30 dolayında milletvekili çıkaracağını ön görüyor. Bu sonuçlara göre 8 buçuk yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti hükümet kuramıyor ve ufukta bir koalisyon olması söz konusu.

    SONUÇLAR PARTİ MECLİS ÜYELERİNİN GÜNDEMİNDE

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun Kadir Has Üniversitesi"nde düzenlenen "Sosyal Demokrasinin "Sosyal"i Nedir" başlıklı konferansına katılan CHP Parti Meclisi Üyeleri arasında tartışılan araştırmanın sonuçları için bazı gazetecilerin de görüşleri alındı.

    Haber 7




    Adil Gür’ün CHP’ye yaptığı son ANKET Yorumları