Erdoğan'dan Çanakkale'de birlik çağrısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (11:54)   Son Mesaj: 03-18-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    03-18-2011

    Erdoğan'dan Çanakkale'de birlik çağrısı

    Erdoğan'dan Çanakkale'de birlik çağrısı


    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'deki törenlerde konuşan Başbakan Erdoğan, şehitleri rahmetle anarken, Ortadoğu içinde birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

    Başbakan Erdoğan, Çanakkale'deki törenlerde bir konuşma yapıyor.
    Erdoğan, "Türkiye artık kendi silahını üretiyor. Türkiye artık kendi uçağını helikopterini uydusunu üretiyor. Türkiye artık kendi ihtiyaçlarını üretmekle kalmıyor, dünyaya savunma sanayi ihracatı yapıyor" dedi.

    Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

    Bu ülkenin tüm gençleri o dönem birlikte çatıştı, birlikte şehit oldu. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da gençler geldi çatıştı ve şehit oldu.

    Kardeşliğimizden taviz vermiyeceğiz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Nifak tohumlarına müsade etmeyecek, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz.

    Sizler Çanakkale'de tarih yazmış bir neslin evlatlarısınız. Dün nasıl çok geniş bir coğrafya Çanakkale'yi izliyor ve gözyaşları döküyorsa, bugünde çok geniş bir cografya Türkiye'yi izliyor, ve başarısını ayakta alkışlıyor.

    Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da, Yemen'deki gençlerle dayanışma içerisinde olmanızı sizlerden rica ediyorum. Bu cografyadaki akan kanın durması için sizlerin daha fazla dayanışma içerisinde olmanızı istiyorum.

    Bizim bu cografyada daha fazla acıya tahammülümüz yok. Dünya degişirken bu coğrafya yerinde saymamalıdır. Değişmeyi istemeyenler halklarına zulüm ederler. Biz artık bu cografyada kardeşlik ve dayanışma görmek istiyoruz. Bu cografyadaki gençlerin geleceğe umutla bakmasını isityoruz.

    Bugün Libya'nın derdi bizim derdimizdir. Daha ne kadar masum hayatını kaybedecek. Biz daha ne kadar ortadoğu da kardeşim kardeşi katlettiğine şahit olacağız. Libya'daki çatışmaların derhal son bulmasını istiyoruz. Türkiye her zaman hakkın yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

    Çanakkale şehitlerine burdan dualarımızı gönderiyoruz. Çanakkale şehitlerinin gözü arkada kalmadı, kalmayacakta. Onların yolundan gideceğiz.


    AYRINTILAR GELECEK

    ÇANAKKALE CUMHURİYET MEYDANI'NDA DÜZENLENEN İLK TÖRENDE, ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULDU

    Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve diğer yetkililer Atatürk anıtına çelenk koydu.

    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve dernek üyeleri, TSK'nın çelenginin konulduğu sırada alkışlar eşliğinde ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' şeklinde slogan attı.

    Azerbaycan'dan gelen bir grup adına da anıta çelenk bırakıldı.

    ADD Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, törenin ardından yaptığı açıklamada, Çanakkale Valiliğince, 18 Mart Stadı'ndaki resmi geçit törenine dernek olarak alınmadıklarını söyledi. Bunun kendilerine yazı ile bildirildiğini kaydeden Akyalçın, ''Bu törenleri Atatürk sayesinde yapanlar, ne yazıktır ki bizleri resmi tören kortejine almamaktadır. Atatürkçü düşüncenin onurlu üyeleri olarak, bizi bu işin dışında tutmak isteyenlerin şunu çok iyi bilmesini istiyoruz: Bizi bu törenlere dahil etmemekle, zaferi ve bugünü hiçbir şekilde gölgeleyemezler'' dedi.

    Törene, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de katıldı. Törenlere, 18 Mart Stadı'nda yapılacak etkinliklerle devam edilecek.

    Çanakkale'den az bilinen görüntüleriyle Esat Kabaklı'nın sesinden Çanakkale türküsü:



    -ATA'NIN YOLUNDA 57. ALAY YÜRÜYÜŞÜ -TEKİRDAĞ'DAN YÜRÜYÜŞE GEÇEN 62 KİŞİLİK GRUP, GELİBOLU'YA ULAŞTI

    Çanakkale Savaşları'nda şehit olan 57. Alay askerlerinin anısına Tekirdağ'dan Çanakkale'ye düzenlenen yürüyüşe katılan grup, Gelibolu'ya ulaştı.

    Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediyesi ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi'nin, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 57. Alay askerlerinin anısına, Tekirdağ'dan Çanakkale'ye düzenlediği yürüyüşe katılan 62 kişilik grup, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ve öteki ilgililer tarafından karşılandı.

    Kaymakam Nazlı, yaptığı konuşmada, grubun, 96 yıl önce bu toprakları bize vatan olarak bırakan ve bu uğurda aziz canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerin hatıralarını yaşatmak, onların çektiği sıkıntıların çok küçük bir parçasını hissetmek arzusuyla yola çıkıp buralara gelmesinin onur ve gurur verici bir hareket olduğunu söyledi.

    Nazlı, ''Hepinizi kutluyorum. Bu yürüyüşünüzü daha anlamlı kılmak üzere size bir Türk bayrağı hediye ediyorum'' dedi.

    Belediye başkanı Özacar da çok zor kazanılan değerleri korumanın da çok zor olduğunu ifade ederek, ''Sizlerle biz de bir kez daha gurur duyuyoruz. Demek ki bu değerleri koruyacak, sahip çıkacak insanlar geliyor. Geçmişini bilmeyenin, geleceği de olmaz. Hepinizi kutluyorum. Asla geçmişinizi unutmayın'' dedi. Özacar, gruba plaket ve çiçek takdim etti.

    Grup sözcüsü Hikmet Selim Yılmaz ise yağmur altında sürdürdükleri yürüyüşün ardından Gelibolu'ya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

    Yılmaz, ''Kurtuluş meşalesinin yandığı bu güzel topraklarda olmak çok güzel bir duygu. Bunca yorgunluğa değdi. Biz Conkbayırı'nda, Kanlısırt'ta kefensiz ve gölgesiz yatan binlerce şehidimize gölge olmaya gidiyoruz'' diye konuştu.

    Geceyi Gelibolu'da geçiren grup üyeleri, sabah kahvaltısının ardından, Eceabat'a doğru yürüyüşe geçti.





    Erdoğan'dan Çanakkale'de birlik çağrısı Yorumları