CHP'nin Tezel'ine Ak Parti'den Kurt rakip   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-18-2011 (11:34)   Son Mesaj: 03-18-2011 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    03-18-2011

    CHP'nin Tezel'ine Ak Parti'den Kurt rakip

    CHP'nin Tezel'ine Ak Parti'den Kurt rakip


    Partilerin sosyal politikaları 12 Haziran'daki seçimin kaderini etkileyecek. Ak Parti'nin yardımları, CHP'nin; CHP'nin Aile Sigortası da Ak Parti'nin hedefi oldu.Bu rekabette sosyal güvenlik uzmanları seçimin gizli aktörleri olacak

    12 Haziran 2011'de yapılacak seçimlere kadar iktidar ve muhalefet arasındaki en sert tartışmaların başında sosyal devlet politikaları geliyor...
    Ak Parti'nin sosyal yardım politikaları muhalefetin yoğun eleştirilerine maruz kalırken, anamuhalefetin sosyal politika önerileri de iktidarın sert eleştirilerinin hedefi oluyor...

    TÜİK verilerine göre yaklaşık 12 milyon yoksulun bulunduğu Türkiye'de, seçimin kaderini de sosyal yardım vaatleri belirleyecek...

    Ak Parti iktidarının yeşil kart uygulaması ile ayni ve nakdi yardımları anamuhalefetin eleştirilerinin hedefi olmayı sürdürürken, CHP'nin Aile Sigortası da iktidarın topa tuttuğu konular arasında yer alıyor.

    Sosyal devlet politikalarının seçimde belirleyici olacağı biliniyor. Partiler de seçime hazırlanırken vaatlerini ve aday tercihlerinde bu siyasi çekişmeyi dikkate alarak yapıyor...

    Cumhuriyet Halk Partisi'nden, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'in aday olacağı konuşuluyordu. Ali Tezel'e dişli rakip Ak Parti'den çıktı.

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr Resul Kurt Ak Parti'den Adıyaman'dan aday adayı oldu. Resul Kurt , kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim... TRT ve Ülke TV'de program yapan Kurt, Haber Star ve Dünya Gazeteleri'nde de köşe yazarlığı yapıyor. Çok sayıda makalesi bulunan Resul Kurt'un, 13 de kitabı bulunuyor.

    CHP'nin Aile Sigortası'nın tartışıldığı bugünlerde Tezel'in karşısına Kurt'un gelmesi

    Resul Kurt Kimdir?

    1971 yılında Adıyaman"da doğdu. İlköğretimini Adıyaman 12 Eylül İlkokulunda, Orta Öğrenimini Gazi Ortaokulunda ve Adıyaman Lisesi"nde tamamladı.

    1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Organizasyon Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

    06.03.1995 tarihinde Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığı"nda Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sosyal Sigortacılık Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etti. 3 yıllık Müfettiş Yardımcılığı dönemini müteakip yeterlik sınavında başarılı olarak 1998 yılında Sigorta Müfettişliğine atandı.

    1999 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sosyal Sigortacılık Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini, "Sosyal Sigortalarda Denetim ve Özel Bir Denetim Yöntemi Olarak Asgari İşçilik Uygulaması" konulu master teziyle tamamlayarak Sosyal Sigortacılık Bilim Uzmanı oldu.

    Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettişi olarak çalıştı. 2006-2007 yıllarında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

    Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Başmüfettiş olarak görevini sürdürdüğü görevinden 22.12.2008 tarihinde istifa ederek ayrıldı.

    Marmara Üniversitesi Mali Hukuk programında "Vergi Hukuku Açısından Hizmet Akdi" konulu doktora tezini 2010 Eylül ayında tamamladı.

    Marmara Üniversitesi SBMYO Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

    2009 yılı başında Mehmet Koçak'la birlikte kurduğu "Kurt ve Koçak Danışmanlık, Eğitim Ve Yayıncılık Tic. Ltd. Şti."nde kamu ve özel sektöre iş hukuku ve sosyal konularında danışmanlık hizmeti vermektedir.

    Evli ve İki çocuk sahibi olup İngilizce bilmektedir.

    ESERLERİ

    Yüksek Lisans Tezi

    Sosyal Sigortalarda Denetim ve Özel Bir Denetim Yöntemi Olarak Asgari İşçilik Uygulaması (Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, 1999, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi)

    Doktora Tezi

    Vergi Hukuku Açısından Hizmet Akdi (Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010, Yayınlanmamış Doktora Tezi)

    Yayınlanmış Kitapları

    1- Yargı Kararlarıyla Donatılmış SSK ve Bağ-Kur Yasası, (Alfa Yayınları - 1998)

    2- Soru ve Cevaplarla Türk Sosyal Güvenlik Mevzuatı, (İSMMMO Yayını - 2002)

    3- İş Hukuku ve Sosyal Sigorta Mevzuatında Usul ve Esaslar, (İSMMMO Yayını -; 2. Baskı 2003).

    4- Açıklamalı Karşılaştırmalı 4857 Sayılı İş Kanunu, (İSMMMO Yayını - 2003).

    5- 4857 Sayılı İş Kanunu Açıklama ve Yorumu, (Süryay Diyalog Dergisi Özel Ek - 2003).

    6- Sosyal Güvenlik Rehberi, İSMMMO Mali Çözüm Dergisi Özel Ek - 2005).

    7- İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatında İşveren Yükümlülükleri ve 2005 Yılında Uygulanacak Para Cezaları, (Süryay Diyalog Dergisi Özel Ek - 2005)

    8- İş Hukuku Mevzuatında Usul ve Esaslar, (İSMMMO Yayını -; 1. Baskı 2006)

    9- 5510 Sayılı SSGSS Kanunu -Karşılaştırmalı ve Açıklamalı, (İSMMMO Yayını - 2008)

    10- 66 Başlıkta Sosyal Güvenlik Reformu Rehberi, TİEM Yay., İstanbul 2008,

    11- Sosyal Güvenlik Reformu Yorum ve Açıklaması, Yaklaşım Yay., Ankara, 2008

    12- Tüm Yönleriyle Sosyal Güvenlik Reformu, (Süryay Diyalog Dergisi Özel Ek - 2008)

    13- Sosyal Güvenlik Reformu Rehberi, TİEM Yay., 3. Baskı, İstanbul 2009,

    Yayınlanmış Makaleleri

    1- Diyalog,

    2- Yaklaşım,

    3- Sosyal Güvenlik Dünyası,

    4- Vergi Dünyası,

    5- Mali Kılavuz,

    6- Mali Çözüm,

    7- Legal Mali Hukuk,

    Gibi mesleki dergilerde yayınlanmış 200"ün üzerinde makalesi bulunmaktadır.

    Gazete Yazıları

    Dünya Gazetesi (Cuma) ve Star Gazetesinde (Perşembe-Cumartesi) günlük köşe yazıları yazmaktadır.

    TV Programı

    1- TRT Haber'de her hafta Salı günleri 11,15'de canlı olarak yayınlanan "İş'te Gündem" programını Dr. Bumin Doğrusöz'le birlikte hazırlayıp sunmaktadır.

    2- Ülke TV'de her hafta Cumartesi günü 17,45'de canlı olarak yayınlanan "Resul KURT'la Çalışma Hayatı" programını hazırlayıp sunmaktadır.




    CHP'nin Tezel'ine Ak Parti'den Kurt rakip Yorumları