Mühendis, uçağın camından fırladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-18-2011 (10:56)   Son Mesaj: 03-18-2011 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

    03-18-2011

    Mühendis, uçağın camından fırladı

    Mühendis, uçağın camından fırladı


    Ankara'da akıl almaz kaza... Deneme uçuşu yapan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne ait uçak ters döndü. Kolltukta oturan mühendis camdan fırladı. Metrelerce yüksekten yere düşen mühendis, eşine gelen telefonla bulundu.

    Emre Soncan'ın haberi
    Bu esnada, arka taraftaki koltuğun fırlatma mekanizması yanlışlıkla devreye girdi. Kokpitin camı kırıldı ve koltukta oturan mühendis binlerce metreden aşağı düşmeye başladı. Paraşütü açılan mühendis, Beypazarı bölgesine düştü ve şoku atlattıktan sonra hemen eşini aradı: "Karıcığım, uçaktan düştüm."

    Eşinin olayı jandarmaya bildirmesiyle ekipler TAI mühendisini hastaneye kaldırdı.

    TAI'de şu anda çok önemli projeler yürütülüyor. İnsansız Hava Aracı ANKA bunların başında geliyor. Yine TAI tarafından geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş, bu yıl gökyüzüne merhaba diyecek. Uçak, temel gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu bir tasarıma sahip olacak. TAI'de modernizasyon projeleri de devam ediyor. C-130 nakliye uçaklarına milli yazılım yükleniyor. Bu projeler devam ederken bir taraftan da eğitim uçaklarıyla test uçuşları gerçekleştiriliyor.

    İşte geçtiğimiz günlerde böyle bir uçuş sırasında yaşanan kaza, yürekleri ağızlara getirdi. Uçağın ters döndüğü manevra sırasında fırlatma koltuğu yanlışlıkla devreye giren ve uçaktan düşen TAI mühendisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazazede mühendisin olaydan ufak sıyrıklarla kurtulması, herkesi rahatlattı. Kazayla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor.

    ZAMAN




    Mühendis, uçağın camından fırladı Yorumları