BM, bu gece Libya'yı oylayacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (20:54)   Son Mesaj: 03-17-2011 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    03-17-2011

    BM, bu gece Libya'yı oylayacak

    BM, bu gece Libya'yı oylayacak


    BM Güvenlik Konseyi'nin, Libya'da sivilleri koruma amacıyla uçuşa yasak bölge oluşturulması ve rejime yönelik yaptırımların sıkılaştırılmasına yönelik karar tasarısını, bu gece TSİ 00.00'da oylamaya sunması bekleniyor.

    Tasarıyı hazırlayan ülkelerden İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mark Lyall Grant, gazetecilere yaptığı açıklamada, oylamanın yerel saatle 18.00'de (TSİ 00.00) yapılacağını söyledi. Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Gerard Araud da daha önce yaptığı açıklamada, oylamanın aynı saatte yapılmasını istediklerini belirtmişti.
    ABD'nin BM Daimi Temsilciliği ise twitter'daki mesajında oylamanın daha erken saatlerde yapılabileceğini duyurmuştu.

    Karar tasarısının bir an önce Konsey'de kabul edilmesini sağlamak üzere bugün New York'a gelecek Fransız Dışişleri Bakanı Alain Juppe'nin de BM'de gazetecilere açıklamalarda bulunması bekleniyor.

    Konsey'de bir karar tasarısının kabul edilebilmesi için 15 üyelsinden en az 9'unun ''evet'' oyunu alması ve 5 daimi üye (ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya) tarafından veto edilmemesi gerekiyor.




    BM, bu gece Libya'yı oylayacak Yorumları