'Bedelli askerlik referanduma gidebilir'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (18:36)   Son Mesaj: 03-17-2011 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    03-17-2011

    'Bedelli askerlik referanduma gidebilir'

    'Bedelli askerlik referanduma gidebilir'


    Başbakan Erdoğan, Rusya dönüşü havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.. Erdoğan, CHP'nin bedelli askerlik yasa teklifi için 'Seçimden sonra görüşülür, gerekirse referanduma sunarız' dedi.

    Erdoğan bedeli askerlik tartışmaları konusunda şunları söyledi:

    Böyle ayaküstü projeler konuşulmaz. Sokakta birileri birşeyler konuşuyor. Getirisi ve götürüsü araştırılmadan bunlar konuşulmaz.. Parası olan var parası olmayan var. Bunu adalet terazisine koymak lazım. Biz bunu, halkımız arasında eştlik olduğunu inansaydık çoktan çözerdik.. Polislerimize askerlikte yetkili bakanlıklarla oturup muhattaplarla çözdük.. Ülkenin mevcut durumu değerlendirilmeden konuşma yapmak yanlış..
    Görüyorum ki anamuhalefet partisi araştırmadan - Ben birşeyler yaptım- demek için bu konuyu ortaya atıyorlar.. Arkadaşlarımıza da söyledim.. Gerçekten böyle bir konu eşitlik bağlamında çözülecekse ben bunu refaranduma bile götürmenin sorumluluğunu alırım..

    Ayrıntılar gelecek..




    'Bedelli askerlik referanduma gidebilir' Yorumları