Kılıçdaroğlu'na kendi vekili bile sert çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (19:38)   Son Mesaj: 03-17-2011 (19:38)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    03-17-2011

    Kılıçdaroğlu'na kendi vekili bile sert çıktı

    Kılıçdaroğlu'na kendi vekili bile sert çıktı


    Tekrar aday olmaktan vazgeçen CHP'li ekonomi profesörü Esfender Korkmaz, Kılıçdaroğlu'nu resmen topa tuttu. Korkmaz, Kılıçdaroğlu'nun halkı kandırdığını ve projelerinin uygulanabilir olmadığını söyledi ve ekledi:

    Neşe Sarıdoğan'ın haberi
    CHP İstanbul Milletvekili ekonomi profesörü Esfender Korkmaz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun Aile Sigortası Projesi"nin uygulanabilirliği olmayan istismar politikası olduğunu söyledi. Korkmaz, bedelli askerlik, gecekondu ziyareti, başörtüsü ve tarikat açılımı gibi politikaların halkı kandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

    Ekonomik altyapısı bulunmuyor

    Korkmaz, Kılıçdaroğlu yönetimiyle siyaseten ve demokrasi anlayışı bakımından uyuşmadığını söyledi. CHP"nin en büyük seçim kozu olarak lanse ettiği Aile Sigortası Projesi"ne sert tepki gösteren Korkmaz, şunları söyledi: "600 lira asgari ücret olan ülkede siz bunu dağıtırsanız kimse gidip çalışmaz. Bunlar altyapısı olmayan ve uygulanabilirliği olmayan, Türkiye"de halkı istismara yönelik, tamamıyla taviz niteliğinde ekonomik altyapısı olmayan uygulamalardır."

    Kılıçdaroğlu yönetiminin bu tür ekonomi projelerini hazırlarken, ekonomi uzmanlarından görüş almadığını savunan Korkmaz, "Bu ekonomik, sosyal uygulamalarda ne vekillerin ne de bizim gibi bu konuya hayatını vermiş insanların görüşü alınmadı" diye konuştu.

    Gecekonduyla halka inilmez

    CHP"nin tarikat, laiklik anlayışı, ordu gibi konularında bu yönetimle uyuşmadığını vurgulayan Korkmaz, Kılıçdaroğlu"nun gecekondu ziyaretlerini de eleştiren orkmaz, şöyle dedi: "Gecekonduya gidiyor, o zaman 25 milyon aile var hepsine git. Sen genel başkan olarak benimle oturup Türkiye"nin iktisadi durumunu tartışmalısın. Üst siyaset gecekonduları gezmekle olmaz, halka öyle inilmez, halkın sorunlarına çözüm getirerek siyaset yapılır."

    CHP OYUNLAR OYNAMAMALI

    CHP toplumun arkasından gidiyor

    CHP"nin bedelli askerlik teklifini de eleştiren Korkmaz, "Bu tamamıyla alt bilinç düzeyinde bir politikadır. İnsanları bir yere kadar kandırabilirsiniz. CHP"nin oy alacağız diye böyle oyunlar yapması doğru değil. Böyle komplikasyonlara girmemeli" dedi.

    CHP"nin toplumun arkasından gittiğini savunan Korkmaz, "CHP toplumun arkasında, türban bir gerçektir diyor arkasına giriyor, tarikat gerçektir diyor arkasına giriyor. Bir siyasi partinin toplumun önünde olması lazım, CHP arkasında gidiyor" dedi.

    Kılıçdaroğlu"nun milletvekilleriyle görüşmediğini iddia eden Korkmaz şunları kaydetti: "Deniz Baykal"la her zaman görüşebiliyorduk. Ama Kılıçdaroğlu ile milletvekili görüşemiyor. Ben görüşemedim mesela."

    STAR GAZETESİ




    Kılıçdaroğlu'na kendi vekili bile sert çıktı Yorumları