Avar: 2 bin gazeteci satıldı, Gül'ü ABD yetiştirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-17-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    03-17-2011

    Avar: 2 bin gazeteci satıldı, Gül'ü ABD yetiştirdi

    Avar: 2 bin gazeteci satıldı, Gül'ü ABD yetiştirdi


    Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde konferansa katılan Banu Avar, gazetecilere ve devlet yönetimine sert suçlamalar yöneltti. Avar, Türkiye'de 2 bin köşe yazarı ve televizyoncunun satın alındığı iddiasında bulundu.

    Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın Avrupa Birliği temsilcisinden 20 bin dolar aldığını ileri süren Avar, Türkiye'de 2 bin köşe yazarı ve televizyoncunun satın alındığı iddiasında bulundu.
    Güneş Vakfı tarafından düzenlenen konferans, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konferansı Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanı Barış Atila, Tüm Gençlik Birliği üyeleri, bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler takip etti.

    "ANLAMADAN KUR'AN OKUMAYA BAŞLADIK"

    Banu Avar, konuşmasında şunları söyledi: "Tanzimatçılık batı demek. O dönemde Amerikalısı, İngiliz nasıl içimize sızdı belgeleri var. Eğitim sistemini nasıl perişan etti, belgeleri var. Atatürk'ün kapattığı mason locaları açıldı. Kolejler açıldı, korkunç ayrımlar başladı. Batının eğitimine tepki duyanlar tarikatların, cemaatlerin, batının oyuncağı olan birilerinin kucağına attılar. Nakşiler ve Nurcular tercih edildi. Arapça tekrar Türkçe'ye girdi, hiçbirimiz hiçbir şey anlamdan Kuran'ı Kerim'i okumaya başladık. Kur'an-ı Kerim'in ilk sözü neydi 'ikra'ydı. Oku, okuduğunu da anla demek istiyor, tabi anlamadan okuma diyor o da kaldırıldı bir şeyler söylüyoruz ama ne dediğini asla anlamıyoruz."

    Kolejler vasıtasıyla yabancı dilde öğretimin tekrar başladığını anlatan Avar, bunun Osmanlı devletinin yıkılmasında etkili olduğunu savundu. Batı eğitimi alan kafalarla İslam olmayan İslam'ın beyinlere sokulduğunu ileri süren Avar, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakan Bülent Ecevit, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yabancı kaynaklı vakıfların eğitim kurumlarında eğitim aldığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise tek Kürt araştırmaları olan bir üniversitede eğitildikten sonra Amerika'da özel bir kursa tabi tutulduğunu iddia etti.

    'ABDULLAH GÜL'Ü AMERİKA YETİŞTİRDİ' İDDİASI

    Avar, "Amerikan bakanlığının sitesini açtığınızda orada yazar '56 cumhurbaşkanını ben yetiştirdim' diyor. Amerika, 'bir tanesi de Abdullah Gül'dür' diyor. Önceden belirlenmiş isimlere bakın. Aydınlar alınıyor, beyinler yıkandıktan sonra kendi memleketlerine gönderiliyor ve kendi halkına 'hayvan' diyor. Sayın başbakanımız belediye başkanı olduğunda her gazeteci gibi ben de başbakanın mal beyanına baktım. Bir evi, bir arsası vardı. Şu an dünyanın en zengin 8. başbakanı. Nasıl olur 15 sene içerisinde? Buna birisi cevap vermelidir, bir de Müslümanlık kullanılıyor. Bu nedenle Eren Erdem'i okuyacaksınız." dedi.

    Son günlerde Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gerçekleşen gözaltılara da değinen Banu Avar, "İleri demokrasiye bak. Ne kadar gazeteci varsa içeride. Mükemmel bir demokrasi hayranlıkla izliyoruz." dedi.

    "YAHUDİLER PALANDÖKEN'DEN İNMİYOR"

    Hükümetin özelleştirme politikasını eleştiren Banu Avar, şunları söyledi: "Binali Yıldırım '20 bin dolar versin Telekom'u götürsün' diyor. O yüzden hepimiz dinleniyoruz şimdi. Kemal Unakıtan ortadan kayboldu, oğlu trilyonlarla oynuyor. Hepimizi kanser edecek GDO'lu mısırları satıyor. Bu hükümet GAP'ı da satmak istiyor. Erzurum'da Yahudiler Palandöken'den inmiyor. Şu an bütün dertleri Palandöken. Fırat ve Dicle kaynaklarını ele geçirebilirlerse, elektrikli arabaları için su lazım. Neden işsiziz anladınız mı? Her şeyimizi sattılar."

    2 BİN KÖŞE YAZARININ SATIN ALINDIĞI İDDİASI

    Konuşmasında gazetecilerle ilgili açıklamalarda bulunan Avar, şu iddialarda bulundu: "Bir kitap var, herkesin okumasını istiyorum kitabı. 18 yaşında bir çocuk yazdı. Çocuk hacker, oturup onun bunun e-maillerini okuyor. 2004 yılında Avrupa Birliği'nin buradaki temsilcisi Mehmet Ali Birand ile yazışıyor. Birand diyor ki; 20 bin dolarım nerede kaldı, geç kaldı. Hasan Cemal, Cengiz Çandar herkes bundan para istiyor. Bunlar önce Devlet Bahçeli'ye, Deniz Baykal'a gidiyor cevap alamıyor. Yılmaz Dikbaş'ın kitabı çıktı, belgesi ile söylüyor. Üst taraf satın alınır. Bizim 2 bin tane köşe yazarımız ve televizyonda arkadaşımız satın alınmış durumda."

    Banu Avar'ın konferansını organize eden Güneş Vakfı'nın başkanlığını Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan yapıyor.




    Avar: 2 bin gazeteci satıldı, Gül'ü ABD yetiştirdi Yorumları