Kadın çiftçiler altın ödülü için kıyasıya yarıştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (16:57)   Son Mesaj: 03-17-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 626  

    03-17-2011

    Kadın çiftçiler altın ödülü için kıyasıya yarıştı

    Kadın çiftçiler altın ödülü için kıyasıya yarıştı


    Kadın çiftçiler bilgi yarışmasının Konya ayağını 'şehir'li çiftçiler kazandı. Akşehir, Seydişehir ve Beyşehir temsilcileri, ilk üç dereceyi kazanarak sonu 'şehir'le biten ilçelerin üstünlüğünü tescilledi.

    Konya Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasına, değişik ilçelerden 9 kadın çiftçi katıldı. Kıran kırana geçen bilgi yarışmasında birinciliği Akşehir ilçesinden Fatma Gül adlı yarışmacı kazandı.
    İkinci Seydişehir'den Saliha Orhan, üçüncü ise Beyşehir'den Sevgi Küz oldu. Konya İl Tarım Müdürü Bülent Alpaslan, kadın çiftçilerin bilgi ve becerilerini ölçmek için düzenlenen yarışmaların büyük bir motivasyon sağladığını söyledi.

    'Kadın Çiftçiler Yarışıyor'un 8."sini düzenledikleri için mutlu olduklarını ifade eden Alpaslan, "Kadın çiftçilerimiz, sektörlerinde büyük emekler harcamaktadırlar. Onları teşvik etmek ve başarılarını ödüllendirmek amacıyla bilgi yarışması düzenledik. Başarılarının devamını diliyorum. Onları ödüllendirmek için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

    Akşehir"den katılarak yarışmada birinci olan Fatma Gül, tam altınla, diğer yarışmacılar ise çeyrek altınla ödüllendirildi.






    Kadın çiftçiler altın ödülü için kıyasıya yarıştı Yorumları