Kurtulmuş: Türkiye borç batağına sokuldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-17-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    03-17-2011

    Kurtulmuş: Türkiye borç batağına sokuldu

    Kurtulmuş: Türkiye borç batağına sokuldu


    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti iktidarında herkesin borçlu hale getirildiğini öne sürerek, ''Türkiye borç batağına sokulmuştur'' dedi.

    Kurtulmuş, Antalya'da, partililer, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve esnafla il teşkilatınca düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, HAS Parti'nin kurulduğu günden bu yana her hafta en az 3 ili dolaştıklarını belirterek, ''HAS Parti, kartopu gibi büyüyerek yoluna devam etmektedir. İktidarın yegane alternatifi HAS Parti'dir'' diye konuştu.
    -''BÜROKRATİK OLİGARŞİ''-

    Seçilmişler yerine atanmışlarca yönetilen bir ülkenin demokratik olamayacağını, Türkiye'de de bu nedenle ''Bürokratik oligarşinin'' mevcut olduğunu ileri süren Kurtulmuş, ''Böyle bir sistemin adına demokrasi demezler, böyle bir sistemin adına bürokratik oligarşi derler'' dedi.

    Seçim sistemindeki yüzde 10 barajı, ön seçimlerin kaldırılması ve milletvekili adaylarının parti başkanlarınca seçilmesi uygulamalarının 12 Eylül askeri darbesiyle getirildiğini ifade eden Kurtulmuş, AK Parti iktidarının 12 Eylül'ün bu izlerini değiştirmediğini savundu.

    Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Adama demezler mi? 8 senedir iktidardasınız neden 12 Eylül anayasasını milletin desteğiyle bütünüyle değiştirmediniz? '12 Eylül'e karşıyım' demek, karşı olmayı sağlamıyor. 12 Eylül'de ortaya konulan zihniyete, siyasal sisteme, seçim sistemine karşıyız. Sayın Erdoğan ve Sayın Kılıçdaroğlu niçin Anayasa'yı değiştirmiyorsunuz? TBMM İçtüzüğü'nü, sendikalar, toplu görüşme ve seçim yasalarını değiştirmiyorsunuz? 12 Eylül sistemi olduğu gibi duruyor. HAS Parti, bütün bu sistemi değiştirecek ve milleti egemen kılacaktır.''

    -''DÜNYANIN KARA PARASI, TÜRKİYE ÜZERİNDE SPEKÜLASYONLAR YAPILARAK GELİYOR''-

    Mart ayı içinde açıklanan 5.6 milyar dolarlık cari açığın 2 milyar dolarının bulunduğunu, ancak 3.6 milyar dolarının ise nereden geldiğinin bilinmediğini öne süren Kurtulmuş, ''Dünyanın kara parası, kapkara parası Türkiye üzerinde spekülasyonlar yapılarak geliyor'' dedi.

    AK Parti iktidarı döneminde her kesimin borçlandırıldığını iddia eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

    ''Türkiye'de halk, millet borçlandırıldı. Zavallı millet kazanmadıkları paralarla borçlandırıldı. Tezgah dağıldı. 8 yıllık AK Parti iktidarında herkes, belediyeler, bireyler, devlet borçlu hale getirilmiştir. Türkiye borç batağına sokulmuştur. 385 milyar dolar Türkiye'ye gelen yabancı para miktarıdır. Bu kadar çok parayı getirdiniz de hangi yatırımı yaptınız? Milletin karşısında göstereceğiniz ne var? AKP iktidarında milleti, devleti, belediyeleri borçlandırdılar. Tezgahı dağıttılar. Yeniden üretimi, güçlü Türkiye'yi esas alan bir düzeni getirmek, HAS Parti'nin boynunun borcudur.''

    AK Parti ile CHP arasında ekonomik alanda uygulama farklılığı olmadığını ileri süren Kurtulmuş, ''Bugün CHP, IMF'nin dayattığı politikaları elinin tersiyle çöp tenekesine atacağını söyleyemez. AKP bunu zaten icra ediyor. CHP ise kenarda elini ovuşturuyor. CHP'yi solcu molcu zannetmeyin. Bizim farkımız, bu millete ait olmayan bir programı uygulamayız, asla uygulatmayız'' diye konuştu.




    Kurtulmuş: Türkiye borç batağına sokuldu Yorumları