Cem Uzan'dan seçim sürprizi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (15:38)   Son Mesaj: 03-17-2011 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    03-17-2011

    Cem Uzan'dan seçim sürprizi

    Cem Uzan'dan seçim sürprizi


    Fransa'dan siyasi sığınma hakkı isteyen ve Paris'te yaşayan Cem Uzan'ın, 12 Haziran seçimlerinde Sakarya'dan bağımsız milletvekili adayı olmak için hazırlık yaptığı bildirildi.

    DUYUMU ALAN AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ
    Bankalarına ve medyasına el konduktan sonra Türkiye"yi terk eden ve halen Fransa"da yaşayan eski Genç Parti lideri Cem Uzan"ın seçimde bağımsız aday olacağı duyumunu alan AK Parti, bu ilde eski futbolcu Hakan Şükür"ü aday yapmayı planlıyor.

    AK Parti"liler, seçim kampanyasını yurtdışından yürüteceğini iddia ettikleri Uzan"ın hakkındaki davalar nedeniyle dokunulmazlık zırhı kazanmayı amaçladığını ileri sürdüler.

    Uzan"ın milletvekili seçilmesinin önünde kesinleşmiş cezası bulunmadığı için bir engel olmadığı belirtiliyor ve Uzan"ın olası adaylığı, 2002 seçimlerinde Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz"ün Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken Siirt"ten aday olup seçilerek İsviçre"den TBMM"ye gelmesine benzetiliyor.




    Cem Uzan'dan seçim sürprizi Yorumları