'Hükümet parasıyla yurt yapmamıza karşı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (14:34)   Son Mesaj: 03-17-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    03-17-2011

    'Hükümet parasıyla yurt yapmamıza karşı'

    'Hükümet parasıyla yurt yapmamıza karşı'


    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askerlik süresini kademeli olarak 9 aya ardından 6 aya indirecek ve bedelli askerliği içeren kanun tekliflerini meclise sunduklarını söyledi.

    Kanun teklifinde bedelli askerliği belli bir gelir düzeyinin üzerindekiler için ücret karşılığında, bu düzeyin altındakiler için ise bedelsiz olarak teklif ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin bu konuda "Vay efendim sen bunu nasıl söylersin?
    Şeklinde tepki gösterdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, tekliflerinin içinde bedelli askerlikten elde edilecek parayla öğrenci yurtları kurulmasının da yer aldığını belirterek, hükümetin aslında bu konuyu kabul etmediğini savundu.

    Partisinin İstanbul il başkanlığı tarafından düzenlenen Sosyal Demokrasi"nin "Sosyal"i Nedir?" konferansına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, askerlik konusunda meclise sundukları kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Askerlik süresinin önce 9 aya ardından 6 ayan indirecek bir teklif sunduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu yasa kapsamında Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin de saydam ve hesap verilebilir şekle dönüştürülmesini istediklerini vurguladı.

    Teklifte profesyonel ordu talebinin olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Milyonlarca kişi niye silah altına alınıyor. Daha güçlü, etkin bir ordu olsun. Binlerce insan sıra bekliyor ne zaman askere gideceğim diye. Evlenecek askerlik bekliyor. İşe girecek gazetede ilan var "Askerliğini yapmış" "ben yapmadım" başvurma diyor daha en başından. Devlet de aynı şeyi söylüyor." ifadelerini kullandı.

    Bu bekleyenlerin kısa dönem askerliğini yapıp bitirmesini teklif ettiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Varlıklı olanlar bedel ödesin, varlıksız olanlardan herhangi bir ücret ödenmesin. 'Vay efendim siz bunu nasıl söylersiniz?'. Biz bunu söyleriz. Niye söyleriz. Araştırırız, bakarız, doğruluğunu ölçeriz, ondan sonra söyleriz. Birileri gibi söylemeyiz." ifadelerini kullandı.

    Kanun teklifinde, "Bedelli askerlik yapacaklardan alınacak ücretlerle öğrenci yurdu yapılacak" şartı koştuklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Önemli bir değişime imza atıyoruz. O para silah alımı için kullanılmayacak. Bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti"nin çözemediği yurt sorununu çözeceğiz. Onlar bedelli ya da bedelsiz askerliğe değil biz yurt yapacağız ya kafayı ona takmışlar. Eyvah çocuklar yine karanlık odaklara teslim olamayacaklar. Şu CHP"nin düşündüğüne bak. Onu düşünüyorlar."




    'Hükümet parasıyla yurt yapmamıza karşı' Yorumları