Belediyeye saldırı: Özhaseki pabuç bırakmam   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (13:54)   Son Mesaj: 03-17-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    03-17-2011

    Belediyeye saldırı: Özhaseki pabuç bırakmam

    Belediyeye saldırı: Özhaseki pabuç bırakmam


    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye binasına yönelik silahlı saldırıyla ilgili, göreve başladığı ilk günün akşamında telefonda bir kişinin kendisini ölümle tehdit ettiğini anımsatarak, ''Bu tür tehditlere pabuç bırakmadığımı herkes biliyor'' dedi.

    Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı önemsemediklerini belirterek, bu tür saldırılara alışkın olduklarını söyledi.
    Kayseri'de büyük bir değişim yaşandığını ve değişimin her zaman kolay olmadığını ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu:

    ''Eski mahallelerde yüzlerce ev yıkmanız gerekiyor. Kimisi bundan memnun oluyor, kimisi kızıyor. 30-40 mahallede dönüşüm projesi uyguluyorsunuz, yüzde 99'u memnun oluyor, yüzde biri rahatsız olabiliyor. Erciyes'te bir proje uygulamaya kalkıyorsunuz, orada alışılmış bir durum var. Kimisi 'otopark işletiyorum' diyor, kimisi derme çatma 'barakalar kurdum, o benim ekmeğim' diyor. Düzenli yapılaşma olsun dediğinizde rahatsız olan olabiliyor. Kale içini de boşaltmaya uğraşıyoruz. 2-3 senedir dev bir proje var, bekletiyoruz. Niye, esnaf arkadaşlarımızı usulünce çıkaralım diye. Bir kısmı anlayışla karşılıyor, bir kısmı 'ben kiracıyım, tapulu mülk verirseniz çıkarım' diyor. Ne yapacaksınız, siz belediye başkanı olarak tapu verebilir misiniz, veremezsiniz. Ufak tefek bir şeyler çıkıyor. Tahmin ediyorum, burada da öyle bir şey var.''

    -''BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIN İLK GÜNÜNDE TEHDİT ALDIM''-

    Belediye başkanlığı görevine başladığı ilk günün akşamında tehdit aldığını belirten Özhaseki, ''Sene 1994'te başladım. Akşam eve geldiğimde hanım telefonda birisiyle konuşuyordu. Eli, yüzü bembeyazdı. Göreve başladığımın ilk günü. 'Ver bakalım telefonu' dedim. Telefonu aldığımda karşıdaki ses, beni tehdit ediyordu, 'seni öldüreceğiz' diyordu. O gün başladı bu iş. Ondan sonra bu işler defalarca tekerrür etti'' dedi.

    Göreve başladığı ilk günden itibaren özeli kalmadığını, ticaretinin olmadığını, Allah rızası için görevde bulunduğunu ifade eden Özhaseki, şunları söyledi:

    ''Bu tür tehditlere pabuç bırakmadığımı herkes biliyor zaten. Geçtiğimiz 17 yıllık belediye başkanlığı sürecine bakarsanız, ben ve birlikte çalıştığım ilçe belediye başkanlarımız, ne bu tür tehditlerden ne de buna benzer olaylardan hiçbir gün olsun korkmadık. Niye, çünkü benim özelim yok. Bu yapılanlar benim özelimle ilgili değil. Şöyle bir belediye başkanlığı yapılabilir mi, gelene gidene sırnaşıp 'tamam' diyerek, taviz vererek, istedikleri neyse onları vererek herkesle iyi geçinilebilir mi, olur. Ama kimin parasını, malını verirsiniz, kimin arazisini peşkeş çekersiniz, devletin, milletin, Kayseri'nin. Bunu yapabilir misiniz, yapamazsınız. Bunu yaparsanız ne olur, belki yüzünüze gülerler de, Allah bunu sorar. Böyle bir yol izlemedik, bundan sonra da inşallah izlemeyeceğiz.''

    -ZANLI, YÜZME HAVUZU KİRACISININ OĞLU ÇIKTI-

    Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın da, olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılı yatırım programında yer alan Anadolu Harikalar Diyarı projesinin yapılacağı Horsana bölgesinde, 2003 yılında belediyeden yap-işlet-devret modeliyle çalıştırılıp, süresi dolan yüzme havuzu bulunduğunu söyledi.

    Havuzun bir süre önce yıkıldığını, kiracılardan Erdal B'nin, zaman zaman kendileriyle görüşerek yer istediğini, hukuken bunu yerine getirmenin mümkün olamayacağını kendisine söylediklerini ifade eden Yalçın, ''Erdal B'nin oğlu Ali B. ve 18 yaşından küçük bir kişi, belediye binasına ateş ederek kaçmışlar. Olay gece saat 02.00'de meydana geldi. Biz saat 03.30'da şikayetçi olmak için polis merkezine gittiğimizde zanlıların yakalandığı söylendi. Emniyet yetkilileri zanlıların alkollü olduğu için ifadelerinin henüz alınmadığını bize bildirdiler'' dedi.




    Belediyeye saldırı: Özhaseki pabuç bırakmam Yorumları