GATA'da garip ATM hırsızlığı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (13:07)   Son Mesaj: 03-17-2011 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    03-17-2011

    GATA'da garip ATM hırsızlığı

    GATA'da garip ATM hırsızlığı


    Askerlerce korunan GATA’da bir özel bankanın ATM’si oksijen kaynağıyla soyulmaya çalışıldı. Başarısız olan hırsızlar kaçarken, olayı ne kimsenin gördüğü ne de güvenlik kamerasının kayıt yaptığı belirlendi.

    Zafer Kütük'ün haberi
    Yüzlerce asker tarafından korunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) kampüsünde geçen hafta sonu inanılmaz bir soygun girişimi yaşandı. GATA"da bulunan özel bir bankaya ait para çekme makinasının (ATM) soyulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

    Yüksek duvarlarla çevrili, 24 saat kamerayla izlenen ve silahlı nöbetçilerin görev yaptığı GATA"daki ATM"yi gözetleyen güvenlik kamerasını sprey boyayla kapatan hırsızlar, oksijen kaynağıyla delme işlemine başladı. Oldukça uzun süren ve güçlü bir ışık saçan işlem sırasında kendilerine hiçbir müdahale olmadı. ATM"nin kasa kısmına oksijen kaynağının işlememesi üzerine soygun girişimi yarım kaldı. Esrarengiz olay; Pazartesi sabah saatlerinde banka görevlilerinin ATM"ye para koymak için GATA"ya gelmesi üzerine ortaya çıktı. Olaya önce el koyan GATA Komutanlığı, daha sonra konuyu polise bildirdi. Semt karakolu ile olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği soruşturmayı devraldı.

    İlk tahkikatta görgü tanığı arandı. Ancak ne nöbetçi erler, ne de personelden tek bir görgü tanığı bulunamadı. Polis soygun girişimini çözmek için GATA Komutanlığı"ndan güvenlik kamerası kayıtlarını istedi. ATM"ye ait kameranın ise sprey boyayla etkisiz hale getirildiği, bu nedenle herhangi bir kayıt yapamadığı öğrenildi.

    STAR GAZETESİ




    GATA'da garip ATM hırsızlığı Yorumları