Vekillik için 2 milyon TL harcayan var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (12:34)   Son Mesaj: 03-17-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    03-17-2011

    Vekillik için 2 milyon TL harcayan var

    Vekillik için 2 milyon TL harcayan var


    12 Haziran’da yapılacak seçimler için geri sayım başlarken listelerin kesinleşmesiyle birlikte milletvekili adayları da çalışmalarına başlayacak. Seçim kampanyası döneminde adayların yapacağı masrafın 50 bin TL ile 2 milyon TL arasında değiştiği öğrenildi.

    Meclis"in tecrübeli isimlerinden olan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, ANKA"ya, adayların seçim döneminde yaptığı masraflar hakkında bilgi verdi. Öncelikli olarak İstanbul"da bir komisyon kurduklarını belirten Sevigen, şöyle dedi:
    "Aday olanların sıralamadaki yerlerine göre belli bir para toplanıyor. İlk 5"den daha fazla, ilk 10"dan daha az olmak üzere belli bir miktarda para veriliyor. Listedeki sıralamasına göre herkes havuza para koyuyor. Bu havuzdan ortak harcama yapılıyor."

    -"50 BİN İLA 100 BİN TL ARASINDA HARCAMA YAPILIR"-

    Ortak havuzun dışında adayların kendi yapacakları harcamalara da dikkat çeken Sevigen, şöyle dedi:

    "Afiş, el ilanları, broşürler bastırılacak. Araba ve minibüs tutulacak. Arabalar giydirilecek. Seçim dönemi için ekip kurulacak. Bir ayda yaklaşık 50 bin ila 100 bin TL arasında bir harcama yapılır."

    -"5 KURUŞ HARCAMAYANLAR DA VAR"-

    Hiçbir harcama yapmadan milletvekili olanların da olduğuna işaret eden Sevigen, "Masraf yapmadan, 5 kuruş para harcamadan milletvekili olanlar da var. İlk sırada aday oluyor, kaybolup gidiyor. Böyle görünmez adaylar da var" dedi.

    -"2 MİLYON TL HARCAYANLAR DA VAR"-

    DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de, bireysel masrafın 50 bin TL"den aşağı olmayacağını belirterek, şöyle dedi:

    "Araba tutulacak, araba giydirilecek, büro tutulacak. Broşür, afiş bastırılacak. Billboard kiralanacak. Yemek, çay, kahve de ayrıca bir masraf. Bireysel masraf 50 bin TL"den aşağı olmaz."

    -"2 MİLYON TL HARCAYAN VAR"-

    Milletvekili adayları arasında 1 ya da 2 milyon TL harcayanların olduğuna da dikkat çeken Erçelebi, "Sınırsız harcayanlar var. Denetimi yok. Hiçbir denetim yok. Ne kaynak soran var, ne fiş soran var, ne fatura soran var. Harca harcaya bildiğin kadar" dedi.

    -VEKİLLER ÜÇ AYDA YAKLAŞIK 32 BİN TL ALIYOR-

    Bu arada milletvekilleri üç ayda yaklaşık 32 bin TL maaş alıyor. Vekillerin eline bir yılda geçen aylık miktarı ise 128 bin TL. 4 yıllığına seçilen milletvekillerinin vekillik süresince alacakları maaş tutarı ise yaklaşık 512 bin TL olacak




    Vekillik için 2 milyon TL harcayan var Yorumları