Bağımsız aday olmak 7 bin 734 lira!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (12:34)   Son Mesaj: 03-17-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    03-17-2011

    Bağımsız aday olmak 7 bin 734 lira!

    Bağımsız aday olmak 7 bin 734 lira!


    25 yaşını dolduranların ilk kez milletvekili yarışında yer alacak seçimlerde, bağımsız adaylar, 7 bin 734 lirayı vekil olabilmek için gözden çıkarmak zorunda.

    Yüksek Seçim Kurulu(YSK), 12 Haziran milletvekili genel seçimlerinde aday olmak isteyenlerin hangi kriterlere sahip olması gerektiğini belirledi.

    25 yaşını dolduranların ilk kez milletvekili adayı olabileceği seçimlere katılmanın ön koşullarından biri de en az ilkokul mezunu olmak. Resmi Gazete"de yayımlanan YSK"nın kriterlerine göre, askerlik hizmetini yapmayanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştıranlar, devlet sırlarını açığa vuranlar, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemeyecekler.
    -İSTİFALAR 24 NİSAN"A KADAR BİLDİRİLECEK-

    Seçime katılacak siyasi partilerin seçim çevrelerine ait listelerini 11 Nisan 2011 günü saat 17:00"ye katar YSK"ya sunacaklar. İstifalar en geç 24 Nisan"a kadar YSK"ya bildirilecek. 24 Nisan"dan sonra gelen istifa bilgileri dikkate alınmayacak. Siyasi partiler istifa edenlerin yerine en geç 28 Nisan"a kadar yeni aday ismi belirleyerek YSK"ya sunacaklar.

    Aday listelerinde yer alanlar arasında mahkûmiyetleri bulunanlar bu kararlara ilişkin "Memnu Hakların İadesi" kararı almaları gerekiyor.

    Seçimlere bağımsız olarak katılmak isteyen milletvekili adayları da en geç 11 Nisan 2011 günü saat: 17.00"ye kadar ilgili il seçim kurulu başkanlıklarına başvuracaklar.

    Milletvekili seçimine bağımsız olarak katılacak adaylar en yüksek derecedeki devlet memuruna mali haklar kapsamında yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı kadar parayı ilgili mal sandığına yatıracaklar. Emanete yatırılacak para miktarı ise 7 bin 734 lira. Bağımsız adayların, adaylıktan vazgeçmeleri halinde emaneten yatırdıkları paraları geri almaları için 25 Nisan"a kadar istifalarını YSK"ya bildirmeleri geriyor. Bağımsız adaylar istifalarını YSK"ya, İl Seçim Kurulu Başkanlığı"na veya noter ihtarnamesi ile sunabilecek




    Bağımsız aday olmak 7 bin 734 lira! Yorumları