Akdağ:Başbakan haftada 85 saat çalışıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (19:38)   Son Mesaj: 03-16-2011 (19:38)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    03-16-2011

    Akdağ:Başbakan haftada 85 saat çalışıyor

    Akdağ:Başbakan haftada 85 saat çalışıyor


    Uşak'ta temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın 2023 yılı için hedeflerini gerçekleştirmek için verdiği mücadeleyi anlatırken Erdoğan'ın haftalık mesai saatini de açıkladı.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Sağlıkta uygulanan dönüşüm programı uluslararası çevreler tarafından ilgiyle ve takdirle izleniyor'' dedi.
    Uşak programı kapsamında Devlet Hastanesi inşaatını gezerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Akdağ, daha sonra Sağlık Bakanlığı Proje Yönetim Destek Birimi tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen Uşak İli Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

    Bakan Akdağ, Uşak'ta sağlık alanında her şeyin yapıldığını görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

    Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sağlık çalışanları toplantısına geçen Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen reformların gerçek kahramanlarının sağlık çalışanları olduğunu, halkın daha kaliteli sağlık hizmeti alması için çalışanlara önemli görevler düştüğünü kaydetti.

    Akdağ, sağlık hizmetlerinin kalitesinin giderek arttığını, yapısal düzenlemelerin devam edeceğini, sağlık çalışanlarının imkanlarının iyileştirileceğini ifade etti.

    Çalışmalardan vatandaşların memnun olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Sağlıkta uygulanan dönüşüm programı uluslararası çevreler tarafından ilgiyle ve takdirle izleniyor. Bizim için önemli olan sağlıkta dönüşüm projesinden vatandaşların duyduğu memnuniyettir. Resmin geneline baktığımızda sağlık alanında yapılanlardan vatandaşımız memnun. Bunu ben söylemiyorum. Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı anketlerde sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı sekiz yılda yüzde 39'dan, yüzde 73'e yükselmiş. Demek ki doğru yoldayız. Belki sağlık çalışanları emeğinin karşılığını tam olarak alamıyor. Ancak bunlar da düzelecek. Ülkemizin kaynaklarının verdiği imkanlar doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.''

    -''BAŞBAKANIMIZIN HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ 85 SAATİ AŞIYOR''-

    Türkiye'nin her alanda geliştiğini, milli gelirin son sekiz yılda üç kat artığını, 2023 yılı için Türkiye'nin önüne koyduğu hedefleri teker teker başardığını anlatan Akdağ, yapılanları görmezden gelmenin yanlış olacağını ifade etti.

    Akdağ, şöyle konuştu:

    ''Başbakanımızın haftalık çalışma saati 85 saati aşıyor. Türkiye bu sayede büyüme ivmesini yakaladı. Ülkemizde sağlık alanında yapılanları en eyi geçmiş yılları hatırlayanlar takdir ediyor. Çünkü onlar geçmiş sistemin aksaklıklarını biliyor ve şu an sağlık hizmetine daha çok ihtiyaç duyan kesim.''

    Reform paketini uygularken halkın ihtiyaçlarını ve ülkenin gerçekliklerini ön planda tuttuklarını dile getiren Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Geçtiğimiz hafta Ankara'da bir eylem yapıldı. Basından takip etmişsinizdir. Orada açılan bir pankartta 'Che Guevara'nın izindeyiz' yazıyordu. Ben de bu eylemin ardından şöyle bir açıklama yaptım. 'Bizler Refik Saydam'ların, İbni-i Sina'ların ve Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz' dedim. Che Guevara bir devrimci liderdir. Üstelik doktordur. O pankartı açanlar keşke Che Guevara kadar gerçekçi olsalar. Bazı çevreler yıllardır Küba'da uygulanan sağlık sistemini övdü. Ben de Küba'ya gittim ve sistemi inceledim. Evet birinci basamak sağlık hizmetleri başarılı. Ancak nüfusa orantıladığımızda ülkemizdeki doktor sayısının beş katı doktor var. O pankartı açanlar ülkemizde doktor sayısının artmasını istemeyenler. Bu ne yaman çelişki. Üstelik o ülkede doktorlar aylık 30 dolar maaş alıyor. Biz halkımızın hepsinin zenginleşmesini istiyoruz. Bunun içindir Başbakanımız haftada 85 saat çalışıyor.''.

    Toplantılarda, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman da toplantılarda yer aldı.




    Akdağ:Başbakan haftada 85 saat çalışıyor Yorumları