Halepçe Katliamında ölenler 23. yılında anıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (19:58)   Son Mesaj: 03-16-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    03-16-2011

    Halepçe Katliamında ölenler 23. yılında anıldı

    Halepçe Katliamında ölenler 23. yılında anıldı


    16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin'in askeri güçlerinin Halepçe'de yaşayan Kürtlere saldırması sonucunda binlerce insanın yaşamını yitirdi. 16 Mart 1978 ise İstanbul Üniversitesi'nde 7 öğrenci bombalanarak öldürüldü. Bugün iki katliam da anıldı.

    Halepçe katliamı İzmir, Adana ve Mersin'de düzenlenen gösterilerle protesto edildi.
    İzmir'de BDP İl Örgütü üyeleri, Çankaya semtindeki İl Başkanlığı önünde Halepçe katliamını protesto ederek pankart açarak, slogan attılar.

    İl Örgütü adına açıklama yapan Yusuf Kaya, 16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin'in askeri güçlerinin Halepçe'de yaşayan Kürtlere saldırması sonucunda binlerce insanın yaşamını yitirdiğini belirtti. Kaya, uluslararası güçlerin de Saddam'a hardal gazı satarak katliama ortak olduğunu ileri sürdü. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

    ADANA

    Çukurova Üniversitesinde bir grup öğrenci, Halepçe katliamı ve 1978 yılında 7 öğrencinin ölümü, 41 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı ve silahlı saldırıyı protesto etti.

    Halepçe katliamını ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 tarihinde meydana gelen bombalı ve silahlı saldırıyı protesto etmek için ÇÜ Eğitim Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak yerleşke içinde bir süre yürüdü. Daha sonra merkez yemekhane önüne gelen grup, burada Kürtçe ve Türkçe basın açıklaması yaptıktan sonra, yürüyüşe başladıkları noktaya geri geldi.

    Grup burada da çeşitli şiirler okuyup, tiyatro gösterisi yaptı.

    MERSİN

    Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Fen-Edebiyat Fakültesi önünden toplanan öğrenciler, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Rektörlük binasına kadar yürüdü.

    Burada saygı duruşunda bulunan öğrenciler adına açıklama yapan Savaş Beyazgüç, 16 Mart 1988 yılında Halepçe'ye düzenlenen saldırıda binlerce sivilin Irak ordusu tarafından atılan kimyasal bombalarla katledildiğini söyledi.

    Ölenleri saygıyla andıklarını ifade eden Beyazgüç, ''Halepçe bir insanlık suçudur. Tarihte kara bir leke olan Halepçe katliamını asla unutmayacağız'' diye konuştu.

    Öğrenciler konuşmanın ardından 5 dakika oturma eyleminde bulunduktan sonra olaysız olarak dağıldı.




    Halepçe Katliamında ölenler 23. yılında anıldı Yorumları