DSP'den AKP dışındaki partilere yeşil ışık   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (17:34)   Son Mesaj: 03-16-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 587  

    03-16-2011

    DSP'den AKP dışındaki partilere yeşil ışık

    DSP'den AKP dışındaki partilere yeşil ışık


    DSP Genel Başkanı Masum Türker, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Başkanı ile yaptığı görüşmede, DSP’nin seçimlerden sonra, AKP dışındaki partilerle koalisyon ortağı olabileceğini belirtti.

    Türker, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (AADDB) Başkanı Dursun Arı ve beraberindeki heyetle DSP Genel Merkezi"nde görüştü.

    Türkiye"de yaşanan gelişmelerden kaygı duyduğunu ifade eden Türker, Türkiye"de iki partili yapı yerine çok partinin yer aldığı bir parlamentonun ülke sorunlarını daha kolay çözebileceğini söyledi. Atatürkçü düşünce ve Cumhuriyet değerlerinin aşındırıldığını kaydeden Türker, "Bugün ülkemiz iki partili yapıya teslim edilemeyecek kadar kritik bir eşiktedir. Ülkemizde kararsız seçmenin oyu yüzde 28. Bu seçmen seçenek arıyor ve seçenek biz olmak istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz. Laiklik tehlike altındadır.

    İki dilli eğitimden söz edenler var. Üniter devlet yapımızı bozmak isteyenler var. Biz ülkemizi seviyoruz ve bunlara izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Türker, DSP"nin seçimlerden sonra, AKP dışındaki partilerle koalisyon ortağı olabileceğini belirterek, "Biz Atatürkçü düşünceye ve Cumhuriyet"in temel ilkelerine bağlı bir partiyiz. Bizim partimizin misyonu, Atatürkçü düşünceye sahip çıkıp Atatürk ilkelerini korumaktır. O yüzden AKP ile aynı trene binen ve aynı yöne gidenlerle bir olamayız. Biz farklıyız. DSP, halkın isteklerini iktidara taşıyacaktır. Ülkeyi AKP"den kurtarmak isteyenlerle birlikte barajları devirecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
    Türkiye"nin ciddi bir kavşakta olduğuna da dikkat çeken Türker, şöyle devam etti:

    "Seçmen bu seçimde çok önemli bir karar verecektir. AKP"yi devirmek için halkla el ele vereceğiz. Bunun için her evden bir oy istiyoruz. Bunu çocuklarımızın geleceği için istiyoruz, siyasi ikbal için değil. Amacımız gelecek nesillere güvenli, hakça paylaşımın yaşandığı, insan haklarına saygı duyulan, Atatürk ilke ve inkılaplarının korunduğu, ulusal değerlerin yaşadığı bir Türkiye bırakmaktır."




    DSP'den AKP dışındaki partilere yeşil ışık Yorumları