Diyarbakır’da STK’lar Halepçe katliamını kınadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (14:56)   Son Mesaj: 03-16-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    03-16-2011

    Diyarbakır’da STK’lar Halepçe katliamını kınadı

    Diyarbakır’da STK’lar Halepçe katliamını kınadı


    Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları (STK) 23 yıl önce Irak’ın Halepçe kentinde gerçekleştirilen katliamı, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla kınadı.

    STK"lar adına ortak açıklamayı okuyan Ay-Der Başkanı Ferzende Lale, 23 yıl önce insan tarihinin kara sayfalarından birinin yaşandığını hatırlattı.
    Müslüman Kürt halkının, yakın tarih boyunca bir çok katliam ve operasyona maruz kaldığına tarihin şahitlik ettiğini belirten Lale, "Bu katliamların Selahaddin-i Eyyubi"nin torunlarından bir intikam mahiyetinde olduğu kanaatindeyiz. Enfal Operasyonu çerçevesinde, 16 Mart 1988"de meydana gelen Halepçe Katliamı ise bu operasyonların en korkuncu ve vahşetin doruk noktasıdır.

    Halepçe katliamı, savunmasız Müslüman Kürt halkına karşı biyolojik ve kimyasal silahlar kullanılarak çoğu kadın, çocuk ve yaşlı 5 bini aşkın Kürdün hayatını kaybettiği bir katliam olarak hafızalarda yer almıştır." diye konuştu.

    Tarihin kaydettiği büyük acılardan biri olan Halepçe"de suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan insanlık dışı uygulamalarla katliam gerçekleştirildiğini anlatan Ay-Der Başkanı Ferzende Lale, "Kendini medeni dünyanın mimarları olarak dünya halklarına empoze eden batılı güçlerin insaf ve vicdanlarını harekete geçirmedikleri yerdir Halepçe.

    İki savaş gücünün kıyasıya vuruştuğu bir meydanda arada kalan ve ağlayanı olmayan bir yerdir Halepçe. İnsan hayatının değerinin bir mermi kadar olmadığı bu yalancı hümanist dünyada zamanın en yeni ölüm kusan kimyasal silahlarının denendiği bir laboratuvardır Halepçe. İnsanlık onurunun ve yaşam hakkının sınava tabi tutulduğu ve sınıfta kaldığı yerdir Halepçe. Ortadoğu'nun ortasında sahipsiz ve bahtsız bir halkın Hiroşimasıdır Halepçe.

    Bu halkın dostunu ve düşmanını ebediyyen unutmayacağı bir tarihi hafızayı bize miras bırakan bir anıttır Halepçe. Hakk'a ve halka, düşman zihniyetlerin neler yapabileceklerini ve ölümün sınırlarında nasıl bir yaşama savaşı verildiğini anlamamızı sağlayan bir tablodur Halepçe. Günümüzde hiçbir zulmün cezasız kalmayacağını bize ispatlarcasına, canilerinden birer birer intikamını almaktadır Halepçe. Küfür devam etse de zulmün hiçbir zaman ebedi olamayacağını bize öğretmiştir Halepçe. " diye konuştu.




    Diyarbakır’da STK’lar Halepçe katliamını kınadı Yorumları