Öfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (13:59)   Son Mesaj: 03-16-2011 (13:59)    Cevap: 0    Gösterim: 869  

    03-16-2011

    Öfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi

    Öfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi


    Tarım İl Müdürlüğüne kızan çiftçi ölü oğlakları çocuk bahçesinde çocukların gözü önünde sergileyip sonra da çöpe attı. Çiftçi Hasan Kaya, son bir yıldan 70 oğlağın öldüğünü söyledi.

    Konya"nın Merkez Selçuklu ilçesine Bağlı Ulumuhsine köyünde Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Hasan Kaya"nın çocuk parkında sergilediği ölü oğlakları parkta bulunan çocuklar meraklı ve korkulu gözler ile izledi.

    Konya"nın Merkez Selçuklu İlçesine bağlı Ulumuhsine köyünde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Hasan Kaya (44) köyde 2011 yılının başlarından bu yana meydana gelen oğlak ölümlerinin köyde endişe verici olduğunu söyledi ve gözle görünür bir araştırma yapılmadığını dile getirdi.

    ÖLÜM NEENLERİ BULUNAMIYOR
    70" in üzerinde oğlağını kaybettiğini söyleyen Hasan Kaya; "Araştırma yapılması için Konya Veteriner ve Araştırma Enstitüsüne 11 numune ölü oğlak gönderdim. Fakat bir sonuç alamadık. Numunelerden kan örnekleri alınmasına rağmen hayvanların ölüm nedeninin ne olduğu bir türlü bilinmiyor ve oğlak ölümleri hala devam ediyor. Oğlaklar incelenmek üzere İstanbul"a gönderildi fakat oradan da bir sonuç alamadım ve 2011 yılının başlarından beri Tarım İl Müdürlüğü ve Veteriner Araştırma Fakültesi arasında mekik dokuyorum adeta ama konu ile ilgili ne bir çaba gösterildi ne de bir araştırma yapıldı. Oğlakların ölüm nedenleri ile Elle tutulur bir bilge yok""diye konuştu.

    Tarım İl müdürlüğü çok bilinçsizce araştırma yapıp köyde bulunan hayvanlarımı çardağa kapatmaya karar verdi diyen Hasan Kaya " Hayvanlarımın Meraya çıkması yasaklandı ve besicilik yapamaz duruma getirdiler. Fakat havyanlar yine aynı şekilde hiçbir hastalık olmadan sağlıklı büyümeleri devam ederken ölüyorlar"" dedi.

    Hasan Kaya köyde birçok ailenin de hayvanlarının öldüğünü iddia etti. Kaya " Köyde bulunan oğlak ölümleri sadece benim değil birçok ailenin de başına geliyor. Fakat onlar bunu duyurmaktan çekiniyorlar. Tek geçim kaynağımız olan hayvancılıktan hiçbir verim alamayacaklarını bildikleri için bu konunun duyulmasını istemiyorlar.""

    70"in üzerinde oğlağını kaybeden Kaya "Bu hayvan hastalıklarına karşın yeni ilaçların piyasaya sürülmesi ve buna bağlı küresel şirketler arasında yapılan bir oyun gibi görünüyor. Zararım çok büyük 260 tane hayvanımdan 70"in üzerinde ölüm oldu ve hala devam ediyor ölümler yetkililerin bir an önce konuya el atmasını istiyorum diye"" konuştu.

    ZEDHABER-KONYA
    http://fotogaleri.haber7.com/album//832220110316014005392.jpg http://fotogaleri.haber7.com/album//738720110316014009459.jpgÖfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi

    Öfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi

    Öfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi

    Öfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi





    Öfkeli çiftçi ölü oğlakları çocuk parkında sergiledi Yorumları