Jülide Gülizar son yolculuğuna uğurlandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (13:57)   Son Mesaj: 03-16-2011 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 720  

    03-16-2011

    Jülide Gülizar son yolculuğuna uğurlandı

    Jülide Gülizar son yolculuğuna uğurlandı


    TRT'nin ve Türkiye'nin ilk haber spikerlerinden, usta sunucu, yazar, eğitmen Jülide Gülizar, Ankara Kocatepe Cami'inden son yolculuğuna uğurlandı.Gülizar'ı son yolculuğuna eski mesai arkadaşları ve sevenleri uğurladı.

    Bir süredir Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Jülide Gülizar, önceki gün hayata gözlerini yummuştu.
    Cenaze namazına katılan pek çok isim, Gülizar'ın tabutu başında Fatiha okudu ve tabutuna karanfil bıraktı. Gülizar, cenaze namazı sonrası, son yolculuğa alkışlarla uğurlandı. Gülizar'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'ında toprağa verildi.

    1929 yılında Adana"da doğan Jülide Gülizar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi"nden mezun oldu, 1956 yılında Ankara Radyosu"na girdi. TRT"de kadın spiker olarak bir çok ilki gerçekleştiren, sunuculuğu, dili kullanmadaki özeni ile dikkat çeken Jülide Gülizar, bir çok ödülün de sahibi oldu.

    1982 yılında TRT"den emekli olan Gülizar, çeşitli ajans ve yayın kuruluşlarında sunucu ve eğitmen olarak hizmet vermeye devam etti. Son olarak Kanal B televizyonuna program hazırlayıp sunmakta olan Jülide Gülizar, zatürre teşhisinden sonra hayatını kaybetti.




    Jülide Gülizar son yolculuğuna uğurlandı Yorumları