'CHP'nin kredisi bitti, yüzde 30 alamaz'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (12:35)   Son Mesaj: 03-16-2011 (12:35)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    03-16-2011

    'CHP'nin kredisi bitti, yüzde 30 alamaz'

    'CHP'nin kredisi bitti, yüzde 30 alamaz'


    KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, seçmenin CHP’ye güvenme-diğini, partinin de dersine iyi çalışmadığını belirtti ”Halkın nohuta oy verdiğini düşünüyorlar” dedi. Ağırdır, CHP yüzde 25'in altında kalırsa olacakları da sıraladı:

    Hatice Yaşar'ın haberi
    Kemal Kılıçdaroğlu"nun genel başkan seçildiğinde vaat ettiği yüzde 40 oy oranı bir yana, CHP"nin artık yüzde 30"u görmesinin çok zor olduğunu belirten Konda Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, partinin oy oranının yüzde 25"in altına düşmesi halinde "Kılıçdaroğlu"nun koltuğunda rahat oturamayacağını" söyledi. Ağırdır, CHP"nin dersini çalışmadığını, halkı tanımadığını savunarak, "CHP"nin genel başkanından başlayarak şunu anlaması lazım. Bu 50 milyon seçmen bilerek isteyerek, kendi umutları ve beklentileri için oy kullanıyor. Nohut için ya da bir şarkıya, televizyondaki bir konuşmaya oy vermiyor" diye konuştu.

    Siyasi tarihin en önemli seçimi

    Bu seçimler neden önemli sizce?

    Bir şekliyle bakarsanız bu seçim merak uyandırmıyor. Çünkü seçim sonuçları üç aşağı beş yukarı belli. İktidar iktidar, muhalefet yine muhalefet olarak kalacak. Öte yandan siyasi tarihimizin en önemli seçimi bu. Çünkü Ekim"de bu parlamento Kürt meselesini ve yeni anayasayı konuşacak. Artık Kürt meselesini konuşmuyoruz, tartışmıyoruz. Biraz daha patinaj yapalım" deme lüksü yok kimsenin. Böyle bir şey olursa gelecek sene dağlardaki karakol baskınlarını değil mahalle kavgalarını konuşuyor olacağımız açık. AK Parti hükümetinin de seçimlerden sonra bu konuyla ilgili ciddi adımlar atacağı belli.

    Halk CHP"ye güvenmiyor

    CHP, politika değişikliği yapmak için çok mu geç kaldı?

    Giderek zorlaşıyor. Kemal Bey"in ilk seçildiği günlerdeki kredisi önce referandum sürecindeki tartışmalar, sonra da Dersim, af meselesi ve başörtüsüyle ilgili tartışmaların ardından eridi. Zaten CHP"nin seçmen nezdinde aşması gereken bir güven algısı sorunu var ama CHP"nin de bunu güven sorunu olarak tanımladığına dair emare yok.

    Baykal döneminde kemikleşen bir taban vardı o da çatırdıyor mu?

    O kemik taban da parçalanıyor. CHP"nin genel başkanından başlayarak şunu artık anlaması lazım. 50 milyon seçmen bilerek, isteyerek, kendi umutları ve beklentileri için oy kullanıyor. Seçmenler nohut için ya da bir şarkıya, televizyondaki bir konuşmaya oy vermiyor. CHP, önce seçmenin bilinçli seçmen olduğunu kabullenecek ve onun kararına güvenecek. Seçmen ekranda konuşan yöneticinin gözlerinden doğru söyleyip söylemediğini görüyor. "Mazot 1 lira olacak" dendiğinde seçmen bunun düşünülmüş tartışılmış, projelendirilmiş bir şey olup olmadığını biliyor.

    Kürtçe web sitesiyle sorun çözülmez

    CHP PM üyesi Gülsün Bilgehan Toker Diyarbakır"da "Para değil iş istiyoruz" söylemiyle karşılaşmıştı. CHP halkı tanımıyor mu?

    Dersini çalışmamış oluyor CHP. Halkta yansıma bulmuyor. Önce insanlara güvenecekler. İnsanlar CHP" yi eleştirdiğinde art niyet mi, kasıt mı var demeyecekler.

    Bu seçimde CHP için umut var mı peki?

    Hala umut etmek istiyorum ama zor. AK Parti 50"yi aşmak hedefinde. CHP 30"u aşarsa başarılı olacak. Kemal Bey"in liderliği pekişmiş olur.

    Peki bu tabloda seçim sonrası CHP"yi ne bekliyor?

    CHP seçimlerde yüzde 30"u geçerse Kemal Bey"in eli rahatlar. Eğer oy oranı yüzde 25"in altına düşerse çıkacak gürültü Kemal Bey"i rahatsız eder, rahat oturamaz koltuğunda. Partinin yeni vizyonunu kendisi belirleyemez.

    CHP halkla ilişkiler çalışması yapıyor

    CHP Güneydoğu"dan vekil çıkarabilir mi?

    Zannetmiyorum. CHP"nin Kürt seçmeni kandırabilme durumu yok artık. Bu politikalarla oy alamazlar. Diyarbakır"da hergün çuvallarla para atılsa Kürt sorunu bu şekilde çözülemez. İnsanların gururu, onuru tamir edilmeden, yas giderilmeden, acılar yok sayılarak, parayla, ekonomiyle Kürt sorununun çözülemeyeceği anlaşılmalı. CHP, Kürtçe web sitesi, aile sigortası gibi halkla ilişkiler teknikleriyle meseleyi geçiştirmeye çalışıyor.

    STAR GAZETESİ




    'CHP'nin kredisi bitti, yüzde 30 alamaz' Yorumları