Sevgi seliyle Ak Parti'den aday adayı oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (12:37)   Son Mesaj: 03-16-2011 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 643  

    03-16-2011

    Sevgi seliyle Ak Parti'den aday adayı oldu

    Sevgi seliyle Ak Parti'den aday adayı oldu


    Elazığlı iş kadını, akademisyen Prof. Dr. Yasemin Açık, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'den aday adayı olduğunu sevenlerinin ve partililerin yoğun katılımıyla açıkladı.

    Halk Sağlığı ve sigara ile mücadele alanında Türkiye"nin önde gelen akademisyenlerinden biri olan, Elazığ"da bir çok ekonomik, sosyal ve kültürel projenin altında imzası bulunan ve Elazığlı kadınları bir araya getirerek hem onların girişimcilik ruhunu kazanması hem de özellikle ev kadınlarının aile bütçelerine katkı sağlamaları için başarıyla gerçekleştirilen sosyal projelerinin mimarı olan Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, AK Parti"den Elazığ Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
    Elazığ"ın sevgi olarak aktığı yoğun bir kalabalık grubun, "Elazığ"ın yolu seninle açık, Elazığ seninle gurur duyuyor," sloganlarıyla AK Parti İl Başkanlığına gelen Prof. Dr. Açık, tüm aday adaylarına başarılar dileyerek, "Elazığ"a en çok kim hizmet edecekse Allah Ona milletvekilliğini nasip etsin" dedi.

    Prof. Dr. Açık"ın aday adaylığını açıklayacağını duyan ve destek vermek için PTT Meydanı"na gelen 6 bin dolayında vatandaş, Prof. Dr. Açık"ı "durma ilerle Elazığ seninle" sloganlarıyla karşıladılar. Kendisine destek vermek üzere toplanmış olan grubu gören Prof. Dr. Açık, Postane Meydanında aracından inerek, vatandaşları selamladı ve onlarla birlikte AK Parti İl Başkanlığı binasına kadar yürüdü.

    Tezahüratlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı binasına kadar yürüyen ve yoğun kalabalık nedeniyle güçlükle AK Parti İl Binasına giren Prof. Dr. Yasemin Açık, burada Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez"e başvuru evraklarını teslim etti.

    "Elazığ"ın yolu seninle açık, Elazığ Seninle Gurur Duyuyor, Durma İlerle Elazığ Seninle" sloganları eşliğinde toplantı salonuna geçen Prof. Dr. Açık, annesi, eşi, kızlarıyla birlikte burada kendisini destekleyen vatandaşlara seslendi.

    Prof. Dr. Yasemin Açık, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, Elazığ"ın ve Elazığ halkının sorunlarını çözüm mercilerine taşıyacağını belirterek; "Halkımızın gösterdiği teveccüh ile 9 yıldır iktidar yetkisi verilen, yaptığı hizmetler ve başarılı projeler ile kendisini kanıtlayan, ülkesine hizmet etmeye odaklanan, vatanını ve milletini seven, mukaddes değerlerine önem veren ülke sevdalılarının bir araya geldiği ve toplumun ta kendisi olan Ak Partide hizmet etme düşüncesi ile 12 Haziran tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler için Aday adaylığımı açıklamak üzere aranızda bulunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum. Ak Parti iktidarı ile her alanda büyüyen, gelişen ülkemize paralel bir şekilde Elazığ"ımızın da gelişmesi için her türlü gayreti gösterecek enerjiye sahip olduğumu düşünerek aldığım bu kararımı açıklarken yanımda olan siz değerli dostlarıma, hemşerilerime teşekkür ediyor saygılar sunuyorum."dedi.

    AK Parti"nin sadece ülkemize ve milletimize hizmet etmekle kalmadığını ve halkımızın her kesiminin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilmesinin en büyük teminatı olduğunu belirten Prof. Dr. Yasemin Açık konuşmasında şunları kaydetti,"Muhafazakâr-demokrat değerleri özünde yaşayan ve hep savunan biri olarak insanlarımızın yaşam tarzına saygılı olan herkesin özgür bir şekilde giyinebilmesinin, inancını ibadetini yerine getirmesinin en büyük savunucusunun da AK Parti olduğunu belirtmekte yarar görmekteyim. Hiç şüphesiz milletimize hizmet etmek kadar halkımızın yaşam standartlarını insan onuruna yakışır bir seviyeye taşımak, insanımıza inandığı ve istediği gibi yaşabileceği bir ortam sağlamak da önemli bir gayret ve hizmettir.Çok zor ve etrafı birçok vesayetlerle kuşatılmış şartlar altında dahi halkıyla ve milletin değerleriyle yoğrulmuş liderimizin yürüttüğü millete ve ülkeye hizmet etme yarışında, bizlerin de birer nefer olarak yer alıp, ülkemize ve milletimize hizmet etme şerefine ulaşmamız en büyük dileğimizdir.

    Prof. Dr. Yasemin Açık, artık yeni bir dönemin başladığını ve her yeni dönemin yeni umutların, yeni heyecanların paylaşıldığı bir dönem olduğuna dikkat çekerek; "Bu yeni dönemde Elazığ"a ilişkin projelerimizi, düşüncelerimizi, hedeflerimizi ve ideallerimizi Türkiye"nin Lideri, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan"ın millete hizmetle bütünleşen AK çatısı altında gerçekleştirmenin kararlılığı, azmi ve gayreti içerisinde olacağız. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan"ın liderliğindeki AK Parti, ülkemize tarihi hizmetler yapmakla kalmamış, dünyada ülkemize itibar kazandırmış, Türk milletinin gurur kaynağı olmuştur."açıklamasında bulundu.

    Prof. Dr. Yasemin Açık, siyaseti halka hizmette bir araç olarak gördüklerini, hedeflerinin Elazığımıza silinemeyecek izler bırakmak ırakmak, şehrin kalkınmasına ve gelişmesine etkin bir şekilde katkıda bulunmak olduğunu dile getirerek; "Bizler gerçekleştireceğimiz hizmetlerle hem Hakk"ın huzuruna hem de halkımızın huzuruna yüzü ak, alnı ak bir şekilde çıkmak, şehrimizde tarihin kayıt düşeceği projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Açıkça ifade etmek istiyorum ki, bir insanımızın mutluluğu, bir çocuğumuzun sevinci, bir yaşlımızın duası bizler için en büyük mutluluk vesilesi olacaktır. Elazığlı bir hemşehrimizin, bir fakirimizin, alın teriyle ekmeğini kazanan bir işçimizin, hayatının baharını yaşayan bir yaşlımızın "Allah ondan razı olsun" demesi, bizim için en büyük manevi haz, en büyük onur, en büyük şereftir."şeklinde konuştu.

    Prof. Dr. Açık, sosyal sorumluluk projeleri ile toplumumuzun her kesimindeki insanların sorunlarına çözüm, sıkıntılarına çare olmaya; sevinçlerini ve acılarını paylaşmaya bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da gayret edeceklerinin vurgulayarak şöyle konuştu;"Milletvekilliği millete hizmetkâr olma, milletin her türlü derdi ile dertlenme görevidir. Bizler, bu görevimizi yerine getirirken amacımız yeni bir hizmet modeli oluşturarak, daha etkin, daha hızlı, daha verimli çalışıp, Elazığ"ımıza çok büyük yatırımların yapılmasını sağlamak olacaktır. Allah`ın izni ve değerli hemşerilerimizin destek, gayret ve hayır dualarıyla, çıkmış olduğumuz bu yolda güzel hizmetler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu vesile ile bugün önemli bir hizmet kapısı olarak gördüğüm milletvekilliğine aday adaylığımın müracaatı esnasında aynı duygu ve heyecanı benimle paylaşmak adına buraya kadar zahmet buyurup geldiğiniz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum."

    Konuşmasında AK Parti Milletvekili Aday adaylarına başarılar da dileyen Prof. Dr. Açık, bu göreve gelirken amaçlarının yeni bir hizmet modeli oluşturmak olduğunu belirterek, Elazığ"a en çok hizmet edecek olana Allah bu görevi nasip etsin" diye konuştu. Prof. Dr. Açık konuşmasının ardından annesinin elini öptü, eşi ve kızlarının tebriklerin kabul etti.





    Sevgi seliyle Ak Parti'den aday adayı oldu Yorumları