Annan, Sabancı Müzesi’ni ziyaret etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (11:58)   Son Mesaj: 03-16-2011 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    03-16-2011

    Annan, Sabancı Müzesi’ni ziyaret etti

    Annan, Sabancı Müzesi’ni ziyaret etti


    Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ve eşi Nane Maria Annan, Sabancı Üniversitesi(SÜ) Sakıp Sabancı Müzesi’ni ziyaret etti.

    Müzeye gelişlerinde SÜ Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı tarafından karşılanan Annan çifti, Atlı Köşk"teki Sakıp Sabancı Hat Koleksiyonu Sergisi"ni Güler Sabancı ile birlikte gezdiler.
    Kofi Annan ve eşi Nane Maria Annan hat eserlerini büyük bir beğeni ile incelediler. Ziyarette Sabancı Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Koyunsağan ve Sabancı Vakfı Programlar Direktörü Filiz Bikmen Bugay da hazır bulundu. Sergi gezisinin ardından Güler Sabancı, Kofi Annan"a Sabancı Vakfı tarafından beş yıl önce başlatılarak, Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı tarafından birlikte yürütülen Kadınların ve Kız Çocuklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı hakkında bilgi verdi. Daha sonra müze anı defterini imzalayan Annan anı defterine, Sakıp Sabancı Müzesi"ni ve hat koleksiyonunu gezmekten büyük keyif aldığını belirterek, serginin arkasındaki ilham veren insani vurgunun çok kuvvetli olduğunu yazdı.

    Güler Sabancı, müzeden ayrılırken Annan çiftine Sakıp Sabancı Hat Koleksiyonu ile yakın zaman önce tamamlanan Ağa Han Müzesi Hazineleri Sergisi"nin kataloglarını hediye etti.

    SÜ Sakıp Sabancı Müzesi, açılışından bu yana bir çok önemli uluslararası ismi ağırladı. Bu isimler arasında, ABD"nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Rusya Federasyonu Eski Başbakanı Yevgeni Primakov, televizyoncu Martha Stewart, Amerikalı yazar Gore Vidal, mimar Zaha Hadid, yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi ve müzisyen Michael Nyman yer aldı




    Annan, Sabancı Müzesi’ni ziyaret etti Yorumları