Erbakan'ın başbakanlığına karşılık çatı DP   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (11:34)   Son Mesaj: 03-16-2011 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 599  

    03-16-2011

    Erbakan'ın başbakanlığına karşılık çatı DP

    Erbakan'ın başbakanlığına karşılık çatı DP


    Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, ''Partimizin tabanı, Saadet Partisi ile ittifaka daha sıcak bakıyor ancak 'Refahyol' döneminde verilen başbakanlığa karşılık ittifakın DP çatısı altında olmasını istiyor'' dedi.

    Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Genel Başkan Namık Kemal Zeybek liderliğinde yapılan GİK toplantısının yaklaşık 9 saat sürdüğünü belirterek, seçime ilişkin tüm konuların görüşüldüğünü söyledi.
    Toplantıda seçim ittifakı, ham hali yaklaşık 120 sayfa olan Seçim Beyannamesi ve milletvekilliği aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğunu anlatan Uyanık, teşkilatın nabzının tutulduğunu, tüm il ve metropol ilçe başkanlarının tek tek görüşünün alındığını kaydetti.

    ''Partimizin tabanı, Saadet Partisi ile ittifaka daha sıcak bakıyor ancak 'Refahyol' döneminde verilen başbakanlığa karşılık ittifakın DP çatısı altında olmasını istiyor'' diyen Uyanık, hala süre olduğunu belirterek görüşmelerin sürebileceğini ifade etti.

    Uyanık, 28 il ve yaklaşık 160 ilçe başkanının milletvekili adayı olmak üzere görevinde istifa ettiğini bildirdi ve aday belirlerken ağırlıklı olarak merkez yoklama seçeneğinin kullanılacağını ancak çok fazla aday olan yerlerde il ve ilçe teşkilatından sıralama yapmalarını isteyebileceklerini sözlerine ekledi.




    Erbakan'ın başbakanlığına karşılık çatı DP Yorumları