Japonya'ya gitmeyin uyarısı yapan ülkeler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (11:54)   Son Mesaj: 03-16-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    03-16-2011

    Japonya'ya gitmeyin uyarısı yapan ülkeler

    Japonya'ya gitmeyin uyarısı yapan ülkeler


    Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Avustralya Japonya'ya gidilmemesi konusunda uyardı. Dışişleri, Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça Japonya'ya seyahatlerini ertelemeleri çağrısında bulundu.

    Dışişleri Bakanlığından yapılan duyuruda, deprem ve tsunami felaketlerinden etkilenen Japonya'da halen doğal afetin etkilerinin devam ettiği kaydedildi.
    Duyuruda, "vatandaşların, Japonya'nın depremden etkilenen kuzey bölgesi ve Tokyo'nun da içinde yer aldığı Kanto bölgesi başta olmak üzere, tüm ülkedeki gelişmeleri yakından takip ederek müteyakkız olmaları, Tokyo Büyükelçiliği ve Japon makamlarının uyarılarını dikkate almaları" tavsiye edildi.

    Tokyo Büyükelçiliği web sitesine, "http://tokyo.be.mfa.gov.tr" adresinden ulaşılıyor.

    AVUSTRALYA VATANDAŞLARINA TOKYO'DAN AYRILMALARI TAVSİYESİNDE BULUNDU

    Avustralya, vatandaşlarına Japonya'da deprem ve tsunamiden en fazla etkilenen bölgelerden ayrılmaları tavsiyesinde bulundu.

    Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, Japonya'daki Avustralya vatandaşlarına başkent Tokyo ve depremle tsunamiden en fazla etkilenen 8 bölgeden ayrılmaları çağrısı yaptı.

    Rudd, Japonya'daki nükleer santral kriziyle ilgili endişelerden değil, enerji, su ve taşımacılık sistemi gibi altyapı problemleri nedeniyle bu tavsiyede bulunduklarını kaydetti.

    İngiltere de vatandaşlarından Bahreyn'e seyahat etmemelerini istedi ve buradaki İngilizlere ülkeden mümkün olan en kısa zamanda ayrılmaya hazır olmaları çağrısında bulundu.




    Japonya'ya gitmeyin uyarısı yapan ülkeler Yorumları