Topbaş: İstanbul'a 3. havaalanı şart oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (05:00)   Son Mesaj: 03-16-2011 (05:00)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    03-16-2011

    Topbaş: İstanbul'a 3. havaalanı şart oldu

    Topbaş: İstanbul'a 3. havaalanı şart oldu


    Dün Beylikdüzü'nde katıldığı metrobüs hattının temel atma töreninde İstanbul'la ilgili olarak ulaşım sıkıntılarının olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, 3. havaalanın artık şart olduğunu söyledi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un acilen üçüncü bir havalanına ihtiyacı var. Çünkü diğer alanlar yetmiyor. Şuan çalışmalar devam ediyor" dedi.

    İBB Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü'nde katıldığı metrobüs hattının temel atma töreninin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı'nın davetlisi olarak Silivri'ye geldi. Topbaş'ı burada kalabalık bir partili grubu karşıladı.

    Silivri'de yapılması planlanan havaalanı ile bilgiler veren Başkan Topbaş, "İstanbul'daki 1/1000'lik çevre düzeni planlarında, üniversite hocalarımız uygun buldukları bir alanı tespit ettiler. Limanlar, diğer merkezler, alt merkezler ve alanın nasıl kullanılacağı o planlarda verildi. Biliyorsunuz; üç büyük köprü var gündemde, inşallah onun ihalesi, hazırlıkları yapılıyor. Raylı sistemde entegre edilebilecek o köprüye, tabi bu konuyu Ulaştırma Bakanlığı da takip ediyor. Burada Silivri'de düşünülen Atatürk
    Havalimanı'nın birkaç katı büyüklükte bir havaalanı yapılması. Bunun artıları, eksileri değerlendirmesini ilgili bakanlık yapıyor. Kararını onlar verecek. Planlar üzerinde itirazlar var, düzenlemeler yapılıyor, henüz tam oturmadı. Bakanlığı kendi bilimsel bir tespitleri gerekiyor. Rüzgar yönleri, şehre olan uzaklığı, hızlı ulaşım, malum hesaplarını yapıyor. Çünkü bu sistemlerin de bir an önce gelmesi lazım. Hesaplamalar yapılıyor. İstanbul'un acilen üçüncü bir havaalanına ihtiyacı var. Çünkü diğer alanlar yetmiyor. Şuan çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

    Başkan Topbaş, burada yaptığı toplantının ardından Silivri Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığını ziyaret etti.




    Topbaş: İstanbul'a 3. havaalanı şart oldu Yorumları