İstanbul'dan Japonya'ya 4 kişilik ekip   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (18:54)   Son Mesaj: 03-15-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 623  

    03-15-2011

    İstanbul'dan Japonya'ya 4 kişilik ekip

    İstanbul'dan Japonya'ya 4 kişilik ekip


    İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 4 kişilik bir ekip, incelemelerde bulunmak üzere Japonya'ya gitti.

    Japonya'da meydana gelen depremin ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç başkanlığında, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürü Tuncay Bulut ve Basın Koordinatörü Cengiz Öztürk'ten oluşan 4 kişilik ekip, THY uçağıyla Tokyo'ya hareket etti.
    İsmail Hakkı Turunç, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Japonya'ya gittiklerini kaydetti. Japonya'da meydana gelen deprem, tsunami ve nükleer santrallerdeki sızıntı nedeniyle, deprem bölgesine şu anda sadece Japon kurtarma ekipleri ve yetkililerinin girebildiğini hatırlatan Turunç, şöyle devam etti:

    ''Büyükşehir Belediyesinden bir ekip, 2005'teki tsunami sonrası Sumatra adasına giderek çalışmıştık. Pakistan'da aynı yıl meydana gelen deprem sonrası da bir ekip göndererek çalıştık. Pakistan'ın Pencap bölgesindeki sel felaketi sırasında da birkaç ekip göndererek orada da yardım çalışmalarına katıldık. Şimdi de sayın başkanın talimatıyla Japonya'ya gidiyoruz.''

    Türkiye ve İstanbul'un afet riski taşıyan bir coğrafyada yer aldığını hatırlatan Turunç, ''Arkadaşlarımızla 4 günlük bir inceleme için gidiyoruz. Sonra gördüğümüz tabloyu başkanımıza arz edeceğiz. Orada yetkililerle görüşüp ihtiyaçları da tespit edeceğiz'' dedi.

    Turunç, Tokyo Büyükelçisi ile de görüştüklerini belirterek, ''Japonlar uluslararası yardım çağrısında bulundu. Japon yetkililerle görüşerek hangi alanda ihtiyaç varsa tespit edeceğiz. Her konuda yetişmiş uzmanımız var. Beş yıldır bu tür afetler konusunda iyi bir deneyim kazanmış bir ekibiz. Önce durum tespiti yapacağız, sonra gelip raporumuzu başkanımıza arz edeceğiz. Bu ekip Japonya'ya ön rapor hazırlamak için gidecek. Sonra gelip yardım malzemeleri ve farklı katkılar için ekip hazırlayıp acil olarak götüreceğiz. İnsani olarak görevimizi yapmayı düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

    Japonya'ya gider gitmez İstanbul'daki AKOM ile irtibata geçeceklerini de belirten Turunç, bu bilginin web sayfasından kamuoyuyla paylaşılacağını, farklı bir durumla karşılaşmaları halinde İstanbul'a dönmeden ekibi Japonya'ya isteyebileceklerini söyledi.

    Turunç, önce Tokyo'ya ardından deprem ve tsunaminin yaşandığı bölgeye gideceklerini de ifade ederek, yanlarında dozimetre (radyasyon ölçüm cihazı) bulunduğunu da sözlerine ekledi.




    İstanbul'dan Japonya'ya 4 kişilik ekip Yorumları