CHP, İzmir adayında 100 kriter arayacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (17:36)   Son Mesaj: 03-15-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 428  

    03-15-2011

    CHP, İzmir adayında 100 kriter arayacak

    CHP, İzmir adayında 100 kriter arayacak


    CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde İzmir’den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için yüzü aşkın kriter belirlediklerini açıkladı.

    CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, partisinin il binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 12 Haziran"da yapılacak genel seçimlerde İzmir"den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için yüzü aşkın kriter belirlediklerini ifade eden Tacettin Bayır, İzmir İl Başkanlığı ve yönetimi olarak 100 puanlık bir şablon oluşturacaklarını ve bu şablonda; partide tanınmışlık, partiye taşıyacağı oy, yazılı görsel medyayla ilişkileri, temsili, hitabeti, partideki emekleri, sivil toplum örgütlerindeki kayıtları, doğduğu yer, İzmir"i tanımışlık oranı, eğitim durumu, yabancı dil bilmesi, uzmanlık alanları, şu andaki iş tecrübesi, evli mi, çocuğu var mı, yerel tanınmışlık oranı gibi kriterler bulunacağını belirtti. Bayır, "Aday adaylarını yüz puanlık bir cetvel yaparak bu cetvelde puanlama yaparak bir sıralamaya tabi tutacağız. Tabi bizimkisi tavsiye kararı niteliğinde olacak. 200"e yakın adayın sıralaması gerçekten 8-10 kişi tarafından yapılması kolay değil ama bu şablondaki puanlamada herkes İzmir İl Başkanlığına ve yönetimine eşit uzaklıkta ve eşit yakınlıktadır. Burada ahbap çavuş ilişkileriyle bir aday seçimi söz konusu değildir" diye konuştu.
    -CHP, İZMİR"DE 200 CİVARINDA MİLLETVEKİLİ ADAYI BEKLİYOR-

    9 Mart"ta CHP Merkez Yürütme Kurulu"nun (MYK) İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkanları"nın aday adayı olmaması yönündeki tavsiye kararı alınmasaydı her iki bölgeden toplam 300 aday adayı çıkabileceğini beliten Bayır, "Ancak MYK"nın açıklamasının ardından beklentim 100 civarı birinci bölgeden 110 civarı da ikinci bölgeden milletvekili aday adayı başvurusu olacağı şeklindedir" dedi. Tavsiye kararına ilişkin görüşlerini bildiren Bayır şunları söyledi:

    "Genel Merkezimiz"in almış olduğu bu karar bir tavsiye kararıdır. Buna rağmen eğer parti içerisinde "ben belediye meclis üyesi, belediye başkanı seçildim ama TBMM"de daha fazla faydalı olabileceğime inanıyorum, partime katkı sağlayacağım" diyen arkadaşlarımızın kesinlikle aday olmaması gibi bir şey söz konusu değildir."

    CHP"de aday adaylığı başvurularının 18 Mart"ta başlayıp 24 Mart"ta son bulacağını hatırlatan Bayır, 16 Mart Çarşamba günü yapılacak olan MYK ve ardından 17 Mart Perşembe günü toplanacak olan Parti Meclisi"nin (PM) hangi seçim bölgesinde hangi yöntemlerin uygulanacağına ilişkin karar vereceklerini belirtti. Bayır, "CHP bireysel kararlarla yol almaz. PM geniş bir kitle, Türkiye"deki illerin hangilerinde önseçim yapılacak hangilerinde yapılmayacak noktasında karar mekanizması PM"dir" dedi.

    İzmir"de ön seçim yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruları değerlendiren İl Başkanı, seçim takvminin "hızlandırılmış" bir seçim takvimi olduğunu belirterek, "Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Türkiye"nin birçok vilayetinde yapacağını ifade etti, ancak hızlandırılmış seçim takviminin bu ön seçimin yapılmasının bir anlamda önünü kesmek için hazırlandığını düşünüyorum" diye konuştu. Bayır, seçim takvimi kendilerine ulaştığında AKP İzmir İl örgütünün seçim öncesi eğilim yoklaması yapacağı salonu dahi tutmuş olduklarını söyledi. Hızlandırılmış seçim takviminin İzmir açısından çalışmaları etkilemeyeceğini ifade eden Bayır şunları söyledi:

    "İzmir açısından bu hızlandırılmış takvim bizim çalışmalarımızı etkilemeyecektir. Ama şöyle bir şey var bunu bir şeylerin arkasına sığınma olarak görmüyorum ama Genel Başkanımız"ın ön seçim niyetini bir anlamda bu takvim biraz sıkıntıya sokacak. Belki belli yerlerde ön seçim yapmaktan vazgeçebilir diye düşünüyorum bu benim kişisel kanaatim."




    CHP, İzmir adayında 100 kriter arayacak Yorumları