Arınç: Tatlıses bir halk kahramanı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (16:58)   Son Mesaj: 03-15-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    03-15-2011

    Arınç: Tatlıses bir halk kahramanı

    Arınç: Tatlıses bir halk kahramanı


    Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Maslak'ta önceki gün uğradığı saldırıda ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'i hastanede ziyaret etti.

    Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'i, yoğun bakımda ziyaret etti. Tatlıses'in bir halk kahramanı olduğunu belirten Arınç, "Böylesine aşağılık bir komploya uğramış olması bizi üzmüştür. İstanbul Emniyetine güvenim tam, bu alçaklığı yapanların hepsi birkaç gün sonra yakalanacaktır" dedi.
    Öğle saatlerinde hastaneye gelen Arınç, Tatlıses'in doktorları, ailesi ve yakınlarıyla görüştü. Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Arınç, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bülent Arınç, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Doktorlardan bilgi aldım. Size verdikleri bilgiyi teyit ettiler. Sağlık durumunun düne göre bugün çok daha iyi olduğunu, stabil bir noktaya geldiğini ve olumlu gelişmelerin devam ettiğini söylediler. Kendisini yoğun bakımda da ziyaret ettim. Dış görünüşüyle bildiğimiz Tatlıses'ti.

    Allah selamet versin, Allah en kısa zamanda şifa versin. Genel durum itibariyle maşallah güzel gördüm. Ailesini, çocuklarını, sevenlerini ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ifade ettim" diye konuştu. Tatlıses için 'halk kahramanı' benzetmesinde bulunan Arınç, "O halkını çok seviyordu, haklı da onu çok seviyor.

    Türkiye'nin her yerinde, hatta yurt dışında Tatlıses'e karşı büyük bir sevgi var. Herkes dua ediyor sağlığına kavuşması için. İnşallah en kısa zamanda ayağa kalkacaktır, sevdikleriyle buluşacaktır. Meclise büyük bir sevgisi vardı. En büyük konserimizi Ankara'da meclisimizin bahçesinde verdik. Muhteşem bir konser oldu. Bana orada 'yaradana gurban olayım. Allah bana bu güzel milletin meclisinde kara üzüm habbesini söyletti' dedi. Bu lafını hiç unutmuyorum" diye konuştu.

    Arınç, İbrahim Tatlıses'in her zaman kardeşlik, dostluk ve barıştan yana olduğuna dikkat çekerek, sanatçının açılım konusuna da büyük destek verdiğini söyledi. Tatlıses'in büyük bir sanatçı olduğunu da belirten Arınç, "Türkiye'de artık akan kanlar dursun, kardeşlik olsun, milli birliğimiz pekişsin diye çalışıyor ve dua ediyordu.

    Aynı zamanda televizyonlarda çok büyük bir sanatçı olarak kendisini ispat etmiştir. Büyük bir insan ve ülkemizin asil bir evladıydı. Böylesine aşağılık bir komploya uğramış olması bizi üzmüştür. İstanbul Emniyetine güvenim tam, bu alçaklığı yapanların hepsi birkaç gün sonra yakalanacaktır" açıklamasında bulundu.




    Arınç: Tatlıses bir halk kahramanı Yorumları