AK Parti'den başörtülü aday açıklaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (15:36)   Son Mesaj: 03-15-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    03-15-2011

    AK Parti'den başörtülü aday açıklaması

    AK Parti'den başörtülü aday açıklaması


    AK Parti Seçim Koordinasyon Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ak Parti'ye yapılan rekor milletvekili adaylık başvurusunu, adayların nasıl seçileceğini ve başörtülü adaylar konusunu değerlendirdi.

    Arzu Erdoğral'ın röportajı
    AK Partiye "milletvekili adayı" olmak için başvuran aday adaylarının sayısı 6 bini buldu. Rekor başvuruları, adayların nasıl seçileceği meselesini ve başörtülü adaylar ile ilgili AK Parti"nin tutumunu "AK Parti Seçim Koordinasyon Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş" ile konuştuk.

    Ataş, "AK Parti"nin üçüncü olarak genel seçimlere girişinde halkın teveccühü büyüyerek devam ediyor" dedi ve "başörtülü aday adaylarımız tabi olabilir, bununla ilgili kararları üst kurulumuz verecektir" ifadelerini kullandı.

    AK PARTİ"YE TEVECCÜH GİDEREK BÜYÜYOR

    AK Parti"ye rekor başvuru oldu. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Birinci olarak; AK Parti"nin üçüncü olarak genel seçimlere girişinde halkın teveccühü büyüyerek devam ediyor. Böyle değerlendirmek istiyorum. İkincisi; seçmen nezdinde de sandıklara yansıyacak diye temenni ediyorum. Bunu zaten yaptığımız ziyaretlerde de görüyoruz. Sayın Başbakanımızın gerek genç gerekse de bayan milletvekilinin mecliste sayısını arttırma noktasında daha dikkatli davranması ve bu yöndeki beyanları başvuran bayan sayısını arttırmıştır. Yine "30 yaş altı gençleri meclise mutlaka alacağız" ifadeleri gençlerin teveccühünü arttırmış durumda. Özürlülerden ücret alınmaması yine özürlü vatandaşlarımızın da ilgisini bu tarafa yönlendirmiş durumda...

    HİÇ KİMSEYE SEN ADAY OLMA DİYEMEYİZ

    Kamuoyunda bazı kesimlerde şöyle bir endişe oluştu; Bu insanların birçoğu hizmet için değil sadece meclise girmek için başvurmuş olabilir. AK Parti bunun ayrımını nasıl yapacak?

    Biz her seçimde olduğu gibi milletvekili adaylarımızı belirlerken birçok kritere başvuruyoruz. Her ilde temayül yoklamaları yapıyoruz. Türkiye"de 200 binin üzerinde teşkilat mensubu arkadaşımızın kanaat ve görüşlerini alıyoruz. İkinci merhalede bütün adaylar çağırılarak alt komisyonlar tarafından yüz yüze mülakatlar yapılıyor. Üçüncü olarak ara komisyonlar tarafından belki bazı illerimizde kamuoyu yoklaması yapılacak ve halkın görüşleri alınacak. 4. ve 5. merhalede de Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında kurulacak olan üst komisyon (karar verecek komisyon) bütün bu değerlendirmeler ışığında nihai kararını verecek. Tabi hiç kimseye müracaat ederken sen aday olamazsın, sen şu düşünce ile aday adayı oluyorsun deme şansımız yok, TC vatandaşı olan herkes (aday özelliği taşıyan) aday adayı olabilir. Ama adaylık konusunda dediğim gibi birçok merhaleden geçtikten sonra karar verilecek.

    ADAYLAR BİRÇOK MERHALEDEN GEÇECEK

    Yani bütün isimler (medyatik ya da değil) herkes bu merhalelerden geçecek mi?

    Şimdi sizin az önce söylediğiniz şey doğru da olabilir. Ama bunu genellemek doğru bir ifade olmaz. Gerçek samimi düşünce ile müracaat eden insanlarımıza hakaret telakki ederim ben bunu... Bunların içerisinde bunu bir sıfat olarak ya da aday adayı oldum diyerek daha sonraki zamanlarda kullanmak için müracaat eden kimliklerde olabilir. Bu her parti için geçerli. Ama iktidar partisi için daha fazla önem arz ediyor. Dediğimi gibi yapılacak çalışmalarla bunlar ayıklanacaktır.

    BAŞÖRTÜSÜ SADECE AK PARTİ"NİN SORUNU DEĞİL

    Başörtülü kadınların seçme hakkının olup seçilme hakkının ellerinden alınması hep tartışmalara konu oldu. AK Parti başörtülü aday adaylarının başvurusunu kabul etti. Daha önce bazı endişeler dolayısı ile erken olduğunu ifade edenlerde oldu. Bu konuda da halkın istekleri doğrultusunda aday gösterile bilecekler mi?

    Parti üst kurullarımız buna karar verecektir. Başörtüsü meselesi sadece AK Parti"nin sorunu değil bütün siyasi partilerin ve Türkiye"de yaşayan herkesin ortak sorunudur. Bu sorunun biran evvel çözümlenmesi şart. Herkesin kişisel hak ve özgürlükler noktasında olaylara bakarak gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Başörtülü aday adaylarımız tabi olabilir, müracaat etmiş bayanlarımız vardır. Dediğim gibi bununla ilgili kararları üst kurulumuz verecektir.

    www.on5yirmi5.com




    AK Parti'den başörtülü aday açıklaması Yorumları