Afşin'de 9 kişi 35 gündür toprak altında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-16-2011 (17:44)    Cevap: 1    Gösterim: 607  

    03-15-2011

    Afşin'de 9 kişi 35 gündür toprak altında

    Afşin'de 9 kişi 35 gündür toprak altında


    Kahramanmaraş'taki Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde 6 Şubat'ta yaşanan heyelanda 1 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi yaralanmıştı. Aynı sahada 10 Şubat'ta 2. kez heyelan meydana geldi. 9 kişi 35 gündür toprak altında...

    Afşin-Elbistan B Termik Santralinin kömür ihtiyacı, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Kışlaköy kömür sahasından karşılanmaya başlandı. 4 üniteye sahip santrale, ilk aşamada 2 ünitelik kömür veriliyor.
    EÜAŞ yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afşin-Elbistan B Termik Santralinde Ağustos 2009'dan beri kömür sağlayan Çöllolar sahasında 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde yaşanan heyelan nedeniyle kömür üretiminin süresiz olarak durdurulduğunu hatırlatarak, B Termik Santrali stok sahasında bulunan kömür ile tek ünite olarak elektrik üretimini sürdürdüğünü ifade ettiler.

    Çöllolar kömür sahası devreye alınmadan önce B Santraline 4 yıl süre ile kömür sağlayan AEL İşletme Müdürlüğü ile santral arasındaki bant yolunun yaklaşık 2 yıldan beri kullanılmadığını belirten yetkililer, bant yolunun yeniden bakıma alındığı, kömür nakline hazır hale getirildiğini kaydettiler.

    Bant yolu ile taşınan kömürün yetersiz olacağı düşüncesi ile aynı zamanda AEL İşletmesine ait Kışlaköy kömür sahası ile santral arasına kamyonla kömür taşınabilmesi için yol açıldığını bildiren yetkililer, 4 üniteye sahip santrale ilk aşamada 2 ünitelik kömür verildiğini, kömür bant hattı ve kamyonlarla taşımanın gerçekleştirildiğini belirttiler.

    Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin şu anda 2 ünite ile elektrik üretimi yaptığını ifade eden yetkililer, Çöllolar kömür sahasında inceleme ve denetimlerini sürdüren müfettişlerin hazırlayacakları rapor ışığında santrale kaç ünitelik kömür nakli yapılacağına yeniden karar verileceğini bildirdiler.

    Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat'ta yaşanan heyelanda 1 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi yaralanmıştı. Aynı sahada 10 Şubat'ta meydana gelen heyelanda da dozer operatörü Ruşen Demir hayatını kaybetmiş, toprak altında kalan Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'ya ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.




    Afşin'de 9 kişi 35 gündür toprak altında Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-16-2011, 17:44

    --->: Afşin'de 9 kişi 35 gündür toprak altında


    işgüzar devlet çalışanlarının insanları ciddiye almamaları sonucu 35 gündür cenazeler ailelerine teslim edilemiyor.ben o 9 kişinin yerlerini tespit edebileceğimi derinliklerine kadar söyleyeceğimi iddia ettim,jandarmadan izin almamız gerek,ve göçük tehlikesi devam ediyor devlet sahaya bırakmıyor sebepleri ile beni sahaya bırakmadılar. beni ciddiye almadıkları için kayıpları büyük,dünya üzerinde deprem çığ ve göçükler devam ediyorken acil kurtarmada etkili ve hızlı bir yöntemim olduğunu iddia ediyorum
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci