700 tonluk Kızılay yardımı Libya'da   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (15:54)   Son Mesaj: 03-15-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    03-15-2011

    700 tonluk Kızılay yardımı Libya'da

    700 tonluk Kızılay yardımı Libya'da


    Kızılay'ı iç karışıklık sebebiyle zor günler geçiren Libya'ya yönelik yardımlarına ağırlık verdi. Kızılay, bu ülkeye gönderdiği 13 kişilik uzman ekip ile birlikte 700 ton yardım malzemesi de Libya'ya ulaştı.

    "Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında başlatılan işbirliği çerçevesinde Mersin Limanı"ndan hareket eden 2 gemi, 13 kişilik Türk Kızılayı ekibi, 4 kişilik Sağlık Bakanlığı UMKE Ekibi ile Birleşik Arap Emirlikleri Delegasyonu"ndan oluşan toplam 33 uzmanı Libya"ya ulaştırdı. Gıda, çadır, yerleşim malzemeleri, ilaç ve tıbbi malzemeden oluşan yaklaşık 700 ton ağırlığındaki yardım malzemesi ile 1 adet mobil mutfak ve 1 adet mobil fırın da bu gemilerle bölgeye ulaştırıldı.
    Bölgeye ulaştırılan yardım malzemeleri, yerel makamlarla işbirliği içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yardım malzemelerini Libya"ya ulaştıran gemiler ile bölgede kalan Türk vatandaşlarının tahliyeleri de gerçekleştirilecek. Tahliye ve Türkiye"deki karşılama sırasında vatandaşlarımızın ihtiyaçları yine Türk Kızılayı tarafından karşılanacak."

    Türk Kızılay'ının resmi internet sitesinden "Libya Halkına Destek Veriyoruz" sloganı başlatılan ve online yardım kampanyasının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şu konulara yer verildi:

    "İsteyen bağışçılar, internet sitesinde açıklanan banka hesap numaralarına nakdi bağışta da bulunabiliyor. Kampanya ile ilgili Türk Kızılayı"nın ücretsiz bilgi ve mesaj hattı olan 168"den detaylı bilgi alınabiliyor. Yardım kampanyası ile toplanacak bağışlar Türk Kızılayı tarafından Libya"daki insani yardım çalışmalarında kullanılacak.

    Uluslararası Hilal İslam Komitesi de (UHİK) bölgede aktif olarak yardım çalışmaları yürütüyor. Türk Kızılayı"nın da yönetim kurulunda bulunduğu Komite, Sudan, Pakistan, Yemen, Somali gibi ülkelerin ardından Libya"yı da yalnız bırakmadı.

    Libya"da bulunan Türk Kızılayı insani yardım ekibi, ihtiyaçlar doğrultusunda bölgedeki çalışmalarına devam edecek. Gelişmeler Türk Kızılayı"nın tüm birimleri tarafından yakından takip ediliyor."




    700 tonluk Kızılay yardımı Libya'da Yorumları