Kışanak'tan Erdoğan'a hodri meydan!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (15:37)   Son Mesaj: 03-15-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    03-15-2011

    Kışanak'tan Erdoğan'a hodri meydan!

    Kışanak'tan Erdoğan'a hodri meydan!


    Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Meclis'te BDP grubunda yaptığı konuşmasıda Başbakan Erdoğan'a 'hepimizi tutuklasanda bu halk sandıktan kendi iradesini çıkartacaktır' dedi.

    Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Meclis'te BDP grubunda konuşuyor.

    Kışanak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

    Türkiye'nin en ünlü sanatçılarından biri olan İbrahim Tatlıses'e yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyoruz.

    Yine Japonya'da depremden sonra tsunami meydana geldi. Japon halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

    Japonya'daki deprem nükleer santrali aslında gündeme getirdi. Büyük bir felaketin eşiğinde dünya. Umuyoruz ki nükleer felaket yaşanmaz. Dünyanın bütün nükleere sahip ülkeleri bu enerjiyi gündemlerine alıp yeni kararlar alacaklar. Dileriz Türkiye'de nükleer sevdasından vazgeçer.

    Suriye'deki kürtlerin vatandaş bile sayılmadığı bir dönemde AKP hükümeti Suriye ile kürt sorununu çözmek iin işbirliği yapıyor. Kürtleri vatandaş bile kabul etmeyen bu ülkeyle neleri çözceksiniz.

    Başbakan hergün birilerine akıl veriyor. Dün liderler zirvesine katılan Başbakan, demokrasiye yakışan şeyler söyledi. Bu sözleri söyleyen Başbakan bir durup aynaya baksa, ben burda ne yapıyor Türkiye'yi nasıl yönetiyorum diye bir sorsun.

    Başbakan Ortadoğu'daki ülkelerde epey bir sempati topladı, o zaman gitsin ordaki ülkelerden birinde Başbakanlık yapsın ordan Türkiye'ye akıl versin.

    Geçen hafta grup konuşmasında BDP'ye yükleniyor. Sayın Başbakan, orada Hamasa verilen oy da burda 2 milyon oyu olan BDP'ye oy verenler halk değil mi?

    Sayın Başbakan, durumunuz tam bir Yavuz hırsız misali.

    Yaptığınız operasyonlarda 2 bini aşkın BDP'liyi tutukladınız. Bu bir baskı değilmi. Daha geçen hafta Iğdır Belediye Başkanımınız 9 yıl ceza aldı.

    Bize çık söyle bir tane örnek biz kimi tehdit ettik. Geçtiğimiz seçimlerde koruyucuların sandık başında halkı nasıl tehdit ettiğini bir bir ortaya koyduk. Kim kimi tehdit ediyor. Başbakanın bu kadar yalan söylemesinden biz bıktık. Yalanla oy alınmıyor Sayın Başbakan, sahte söylemlerle oy alamadın bölgeden bu gerçeği niye görmüyorsun.

    Yaklaşan seçime bizi örgütsüz bırakarak bizi güçsüz kılacağını mı zannediyorsun. Bu bir halk hareketi Sayın Başbakan. Hepimizi tutuklasanda bu halk sandıkta kendi iradesini çıkartacaktır.

    Sadece 622 milletvekilimiz hakkında fezleke var. Hepimiz 100 yılı aşkın cezalarla yargılanıyoruz. bu bir baskı değil midir?

    Sayın Başbakan kapalı kapılar ardında hesaplar yapma. Yürütüğün psikolojik savaşla bir şey olmayacağını gör. Halkın verdiği paraları rüşvet olarak dağıtmaktan vazgeç. orduyu kışlalara çek. Seçime demokratik yollarla gidelim görelim o zaman sen kaç gramsın.

    Sen bir taraftan darbecileri içeri tık, diğer taraftan 186 milyon TL'lik hazineden yardım alacaksın. Sonra diyeceksin ki seçime demokratik yollarla gidiyoruz. 3 parti hazine partisi, AK Parti, CHP, MHP. Hazinenin parası ile palazlanıyorlar. Halkın parasıyla kendisine torpil geçen Başbakan bundan dahi rahatsız olmuyor. Biz bütün bunlara rağmen beş parasızda olsak, anlamlı bir seçim çalışması yürüteceğiz.

    Sayın Başbakan, halkın sesine kulak vermezsen zalim olursun.

    Artık Cumhuriyeti demokrasi ile buluşturmanın, ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuşturmanın zamanı geldi. işte biz bunun için çalışıyoruz. Biz herkese Türkiye'nin yakın siyasal tarihini okumalarını tavsiye ediyoruz. O dönemde yaşananlar Türkiye'ye 85 yıl birden kaybettirdi. Herkes bu tarihi okusun, o dönemde Kürtlere nasıl sözler verildi. Bunları okuyalım ve Demokratik Cumhuriyeti oluştururken aynı hataları yapmayalım. Bir kez daha kimse aynı yolları denemesin ve artık bu ülkenin kayebedecek 85 yılları yok.

    Hepinizi Newrozu kutlamak için meydanlara çağırıyorum. Newroz'da meydanlarda kürt sorunun çözümü için Ya Özgürlük Ya Özgürlük diye haykıracağız.






    Kışanak'tan Erdoğan'a hodri meydan! Yorumları