Zeybek: Bedelli askerlik saçmalıktır   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (14:38)   Son Mesaj: 03-15-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    03-15-2011

    Zeybek: Bedelli askerlik saçmalıktır

    Zeybek: Bedelli askerlik saçmalıktır


    DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Türkiye bir an önce doğruyu yapmalı ve profesyonel orduya dönmelidir. Hele bedelli askerlik gibi saçmalıkların konuşulması ise son derece yanlıştır'' dedi.

    Zeybek, partisinin genel merkezde yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının açılışında konuştu. Askerlik konusundaki tartışmalara değinen Zeybek, yeğeni Burak Olcay'ı, 2006 yılında Çukurca'da şehit verdiğini anımsattı. Bilgisayar mühendisi, eğitim görmüş, nitelikli, nişanlı bir gencin, sadece 3 aylık bir eğitimin ardından asteğmen olarak terörle mücadele için görevlendirildiğini, karşısında ise ''hayatı savaşla geçen dağlarda yaşayan insanlar olduğunu'' belirten Zeybek, bu sistemin yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:
    ''Yedek subaylık sistemi kökünden yanlıştır. Zorunlu askerlik de tarihimizin ne yazık ki bozulma döneminde bize sokuşturulmuş olan bir sistemdir. Bizim tarihimizde böyle bir sistem yoktur. Bizim ordumuz, Tanzimat'a kadar profesyonel ordudur. Yeniçeri'ler, Sipahi'ler Tanzimat'tan sonra Yeniçeri ordusu yok edildikten sonra, milli ordu dağıtıldıktan sonra, yeni kurulan orduda dahi yani, 1826'dan sonra dahi yedek subaylık yoktu.

    Osmanlı okumuş adama o kadar değer veriyordu ki onları askere almıyordu, ta ki 1914 yılına kadar. 1914 yılında Almanların Türk ordusunu yönettiği o dönemde, Almanların bir tercihi ve zorlamasıdır. Bizi kendi menfaatleri uğruna, çıkarları uğruna, kendilerinin kaynak paylaşma ve ülkeleri pazar yapma savaşı uğruna, bizi asla bizim olmayan bir savaşa sokmuşlar ve mesela Çanakkale'de okumuş insanlar orduya alınmış ve Çanakkale bir yedeksubay savaşı ve okumuş neslin yok edildiği bir savaş haline dönüştürülmüştür. 1914'e kadar bizim tarihimizde yedeksubay diye bir kavram yoktu.

    Türkiye bir an önce doğruyu yapmalı ve profesyonel orduya dönmelidir. Bir saniye bile gecikmek yanlıştır. Hele bedelli askerlik gibi saçmalıkların konuşulması ise son derece yanlıştır. Ne demek bedelli asker. Yine bu da Osmanlı'nın o felaketler döneminde icat edilmiş ve yaptığı tahribatların en büyüğünü de insanlarımızın zihni muhtevasında yapmıştır. O zaman türküler yapılmıştır, o türküler uzun zaman çalınıp, çığrılmıştır, tazelenmiştir. Türküler şöyleydi, 'zenginimiz bedel öder, yoksulumuz asker bizim'. Yani türkülerin son dörtlüğü böyle biterdi. Böyle türkülerin çağrıldığı bir topluda milli birlik ruhu oluşabilir mi? Bunların konuşulması bile felakettir.''

    Zeybek, milletvekilliği genel seçimlerine de değinerek bu seçim olmasa da bir sonraki seçimde tek başına iktidar olmayı hedeflediklerini söyledi. Zeybek, ''Biz bütün partileri bölmeye geliyoruz. Diğer partilerdeki oylarımızı geri istiyoruz'' dedi.




    Zeybek: Bedelli askerlik saçmalıktır Yorumları