'Protestocu' rektör, Ak Parti'den aday   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-15-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    03-15-2011

    'Protestocu' rektör, Ak Parti'den aday

    'Protestocu' rektör, Ak Parti'den aday


    Başbakan Erdoğan'ı karşılamadığı için kamuoyunda günlerce protesto ettiği yorumları yapılan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

    AK Parti Çorum İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, AK Parti'den Çorum Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
    Basın toplantısında Akbıyık'a rektör olduğu dönemde üniversiteye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamadığı için eleştirildiğini hatırlatarak neden AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu sordu.

    "BÖYLE BİR OLAYIN İÇİNDE BENİM İSMİM GEÇTİĞİ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM, NE BÖYLE ANILMAK İSTEDİM, NE DE HALKIN BENİ BÖYLE TANIMASINI İSTEDİM, BEN SİYASİ RANT PEŞİNDE DEĞİLİM"

    Soru üzerine açıklama yapan Prof. Dr. Akbıyık, konunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ve yargısız infaza maruz kaldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın felsefesi ile kendi felsefesinin büyük ölçüde örtüştüğünü, bunun haricinde Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık ve üniversitelerde çalışmış olması nedeniyle protokol kurallarını çok iyi bildiğini belirterek "Sayın Başbakan'a böyle bir protesto yapmak ne gönlümüzde, ne de içimizden geçen bir şey. Bize sorulmadan yapılan haberler, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden oldu. Sayın Başbakan ile aynı kulvarlarda çalıştık, aynı felsefede yetiştik. O dönemin kavgalı ortamı içinde bir çok olaylar oldu. Eğer böyle bir kastım olsa, bugün burada bu partide siyasete giremezdim. Kendi içimde çelişkiye girmiş olurdum. Bugün bu yanlış anlamayı silmenin, varsa benim bir yanlışım, bir kastım yoktur. Bu yanlış anlaşılmaya karşı bir özürdür aday adayı olmam" ifadelerini kullandı.

    Başbakan Erdoğan'ın iyi niyetiyle ülkeye, topluma, canı gönülden hizmet etmeye çalıştığını dile getiren Akbıyık, böyle bir olayın içerisinde isminin geçmesinden dolayı üzgün olduğunu dile getirerek, "Ne böyle anılmak istedim, ne de halkın beni böyle tanımasını istedim. Ben siyasi rant peşinde değilim. 'Rektör kim oluyor' deyip de, biz yurtdışındayken bizden habersiz, yapılan davetlerin sonucunun bize böyle gereksiz yere fatura edilmesini de şahsen kabul edemeyeceğimi söylemek istiyorum. Sayın Başbakanın felsefesiyle çok büyük ortak görüşlerimiz olduğunu söylemek istiyorum.

    Hiçbir şekilde böyle bir kastımız olamaz. Bununla ilgili basında demeçler çıktı. Özürlerim çıktı Anlımın akıyla buradayım ve bu durumun iç yüzünü de sayın Başbakan çok iyi biliyor" diye konuştu.

    2005 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Vakfı tarafından inşaatına başlanan bir fakülte binasının temel atma törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tören öncesinde karşılamayan Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, kamuoyunda günlerce eleştirilmişti.




    'Protestocu' rektör, Ak Parti'den aday Yorumları