Zeybek: Zorunlu askerlik kalkmalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (14:34)   Son Mesaj: 03-15-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    03-15-2011

    Zeybek: Zorunlu askerlik kalkmalı

    Zeybek: Zorunlu askerlik kalkmalı


    DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, zorunlu askerlik sisteminin kökünden değiştirilmesi gerektiğini belirterek, " ordumuz profesyonel askerlerden oluşmalıdır” dedi.

    Zeybek, partisinin Genel İdare Kurulu(GİK) toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zorunlu askerlik sistemini eleştiren Zeybek, kendisinin de yeğeni olan Şehit Asteğmen Zeki Burak Okay"ın 3 aylık bir eğitimden sonra, rütbeli olarak gittiği Çukurca"da şehit olduğunu anlattı. Burak"ın evin tek oğlu ve nazenin olduğunu, ailesinin bisiklete bile binmesine izin vermeğini ifade eden Zeybek, "Böyle bir insanı alıyoruz 3 aylık eğitimden sonra dağlara gönderiyoruz. Bu sistem yanlıştır ve bu sistem kökünden düzeltilmelidir" dedi.
    Bu ülkede binlerce insanın bu acıyı yaşadığını söyleyen Zeybek, askerliğin profesyonel bir iş olduğunu vurgulayarak, yedek subaylık sisteminin de yanlış olduğunu kaydetti. Zeybek, "Zorunlu askerlik tarihimizin ne yazık ki bozulma döneminde bize sokuşturulmuş bir sistemdir. Bizim tarihimizde böyle bir sistem yoktur. Tanzimat"a kadar bizim ordumuz profesyonel ordudur. Tanzimat"tan sonra yeniçeri ordusu yok edildikten sonra, milli ordu dağıtıldıktan sonra, 1826"tan sonra dahi yedek subaylık sistemi yoktur. Osmanlı okumuş adama o kadar çok değer veriyordu ki onları askere almıyordu. Ta ki 1914 yılına kadar. 1914 yılında Almanların Türk Ordusunu yönettiği o dönemde, Almanların bir zorlamasıdır. Kendi çıkarları uğruna bizi asla bizim olmayan bir savaşa sokmuşlar ve Çanakkale bir yedek subay savaşı, okumuş bir neslin yok edildiği bir savaş haline dönüştürülmüştür. Bizim tarihimizde yedek subaylık diye bir kavram yoktur. Bunlar artık konuşulmalıdır ve artık Türkiye bir an önce doğruyu, yapmalı ve profesyonel orduya dönmelidir" dedi.

    Bedelli askerliğin ise konuşulmasının bile "felaket" olduğunu ifade eden Zeybek, "Biz şunu söylüyoruz; zorunlu askerliği kaldıracağız, profesyonel ordu kurulacak. Bu sistem kökünden yanlıştır ve değiştirilmelidir. Şanlı, şerefli tarihimizde olduğu gibi neferinden orgeneraline kadar ordumuz profesyonel askerlerden oluşmalıdır" diye konuştu.

    -850 YILLIK KEPÇE İLE BÜTÇE DERSİ-

    Zeybek partisinin ekonomi politikasını anlatırken, Türkistan"daki varisleri tarafından kendisine, DP Genel Başkanı olmasının ardından verilen Ahmet Yesevi"nin 850 yıllık kepçesini gösterdi. Kalkınmayı tabandan başlatacaklarını, tarımı yeniden dirilteceklerini, yok edilmek istenen esnafa sahip çıkacaklarını, KOBİ"leri destekleyeceklerini belirten Zeybek, "Hoca Ahmet Yesevi"nin bana gönderilen bu kepçesini bütçenin içine daldıracağız, başkalarına, uzaktaki büyük şirketlere aktarılan kaynakları geri çevirip, köyüyle vereceğiz" dedi. İktidara geldiklerinde işçi, memur, emekli ücretlerine yüzde 50 zam yapacaklarını kaydeden Zeybek, milli sanayiye bütçeden destek vereceklerinin de altını çizdi. Zeybek, "Bu kepçeyi bunun için elimize aldık, bu kepçe kutsal bir kepçedir, tarihi bir görevi vardır" diye konuştu.




    Zeybek: Zorunlu askerlik kalkmalı Yorumları