Sahte valiler paraları pavyonda yemiş   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (14:06)   Son Mesaj: 03-15-2011 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 523  

    03-15-2011

    Sahte valiler paraları pavyonda yemiş

    Sahte valiler paraları pavyonda yemiş


    İstanbul, Bursa, Malatya ve Erzurum'da kendilerini vali gibi tanıtıp hayırseverleri dolandırdıkları iddia edilen bir şebeke çökertildi. Sahte valilerin, hayırseverlerin parasını pavyonlarda yediği ortaya çıktı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara ve Çorum'da yapılan eş zamanlı şok baskınlarda 3'ü bayan toplam 14 kişi yakalandı. Sahte vali olan çete lideri ağabey ile kardeşinin hayırseverlerden aldıkları paraları, pavyonlarda konsomatrislere çiçek göndererek harcadıkları ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasındaki bir bayanın gözyaşlarına boğulması dikkat çekti.
    Edinilen bilgiye göre, bazı valilerin isimlerinin kullanılarak hayırseverlerin dolandırıldığının belirtilmesi üzerine, Asayiş Dairesi Başkanlığı soruşturma başlattı. Çorum ve Ankara'da ikamet eden şebeke üyelerinin, öncelikli olarak okul, yada hastane yaptıran hayırsever işadamlarını hedef seçtikleri ortaya çıktı. Hayırseverlere 'Valilik özel kaleminden arıyoruz" diyen bayan şebeke üyesinin 'plaket yaptırma' bahanesiyle işadamlarının cep telefon numaralarını aldıkları belirlendi.

    Ardından o ilin valisiymiş gibi işadamlarını telefonla arayan çete lideri ve kardeşinin, ölüm döşeğindeki bir öğretmenin kızının tedavisi için 20 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu belirttikleri ifade edildi. Bu şekilde İstanbul, Bursa Malatya ve Erzurum'da toplam 20 işadamının dolandırıldığı belirlendi. Piyasadan toplam 160 bin lira para toplayan sahte vali ve kardeşinin bu paraları pavyonlarda, harcadığı ortaya çıktı.

    Lider K.A.'nın konsomatrislere çiçek gönderdiği için çok sevildiği ifade edildi. Ayrıca çete üyelerinin polise yakalanmamak için hayırseverlerden istedikleri paraları hiç alakasız kişilerin hesabına yatırttığı da belirlendi.

    Olaya karıştıkları belirlenen 3'ü bayan toplam 14 kişi, Çorum ve Ankara'da gerçekleştirdikleri şok baskınlarla yakalandı. Bir çok suçtan kaydı bulunan şüpheliler arasındaki bir bayanın emniyet çıkışında gözyaşlarına boğulması dikkat cekti. Şüpheliler, "Nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan bu örgüt kapsamında dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

    Benzer şekilde bir çok ilde dolandırıcılıkların yaşanmış olabileceği, mağdur işadamı sayısının daha da artacağı ifade ediliyor.




    Sahte valiler paraları pavyonda yemiş Yorumları