Erdoğan'ın 6 ay askerlik ve bedelli çıkışı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (13:34)   Son Mesaj: 03-15-2011 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    03-15-2011

    Erdoğan'ın 6 ay askerlik ve bedelli çıkışı

    Erdoğan'ın 6 ay askerlik ve bedelli çıkışı


    Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi vaatlerinde bedelli askerliğin çıkarılacağını ve zorunlu askerliğin de kademeli olarak 6 aya düşürüleceğini söyledi. Ne diyeceği merakla beklenen Erdoğan bu vaatleri değerlendirdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerliğin kaldırılması ve zorunlu askerlik sürelerinin düşürülemesine ilişkin vaatlerini değerlendirdi.

    Erdoğan şunları kaydetti:

    "SİZ BIRAKIN BEDELLİ ASKERLİĞİ"

    Gündemi değiştirmek için aslı astarı olmayan, hesabı kitabı ortaya konmamış, Türkiye"nin gerçeklerini dikkate almayan bu boş vaatler milletimizden zaten gereken cevabı alacaktır. Hep söylüyoruz SSK"da genel müdürlük yaptın 8 yıl. Senden önceki genel müdür olumlu bir neticeyle sana devretti ama senin 8 yıllık döneminde sürekli olarak SSK hep zarar etti. Ve bu kurumu yönetemeyen sen, batıran sen şimdi kalktın "aile sigortası" diyorsun. Bunun da hesabı kitabı yok. Çünkü hesap baştan yanlış. Ya siz ailenin sigortasını attırdınız aile kurumunu kirlettiniz, şimdi çıkıp nasıl yüzle aile diyorsunuz. Siz bırakın gençleri istismar etmeyi, bırakın bedelli askerliği, önce millete, önce kendi partinize ödettiğiniz bedelin hesabını verin. Hangi alanda bir talep var, çarşıda pazarda dolaşırken, birisi gelip, "Şu bedelli askerlik ne olacak?" dediği zaman hemen çıkıyor, bakıyorsunuz meydanda, "Bedelli askerliği biz halledeceğiz..."

    "YOKSA ASKERLİK YAPMADI MI?"

    Bir yerde "Askerlik inecek mi?" diye soruyorlar hemen çıkıyor bakıyorsunuz, "Askerliği 6 aya indireceğiz" diyor. Ya biz devlet yönetiyoruz ya. Çok daha ileri gitti. O da enteresan... "Askerliği yaz tatiline alacağız" dedi. Ya değerli arkadaşlar, tadında bir askerlik yapılacaksa bu yaz tatilinde yapılmaz. Yoksa askerlik yapmadı mı diye endişe etmeye başladım.




    Erdoğan'ın 6 ay askerlik ve bedelli çıkışı Yorumları