2 bebeğini terk eden aile yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (12:06)   Son Mesaj: 03-15-2011 (12:06)    Cevap: 0    Gösterim: 613  

    03-15-2011

    2 bebeğini terk eden aile yakalandı

    2 bebeğini terk eden aile yakalandı


    Sivas'ta, gece yarısı sokağa terk edilmiş olarak bulunan 2 bebeğin anne ve babası Kayseri'de yakalandı. İfadesi alınan anne ve baba serbest kalırken çocuklar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilecek.

    Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2 bebeği gece yarısı Sivas'ta sokağa terk eden anne ve babayı Kayseri'de otomobilde yakaladı. Sivas'tan gelen istihbari bilgiler doğrultusunda çeşitli park ve caddelerde uygulama yapan polis ekipleri baba M.T. ile 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen anne H.E'yi otomobille seyir halinde iken gözaltına aldı.
    Sivas Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen emir doğrultusunda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan baba M.T. ile anne H.E'nin nikahsız yaşadıkları ve Kayseri'de ikamet ettikleri belirlendi.

    Sivas Devlet Hastanesine kaldırılan çocukların ise tedavisi devam ediyor. Çocukların ihtiyaçlarının hastane tarafından giderildiği, bazı hayırsever vatandaşların da giysi yardımında bulunduğu öğrenildi.

    Hastanede kontrol altına alınan çocukların 2 gün sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edileceği bildirildi.

    Bu arada 5 aylık Fikret ile 13 aydan büyük olduğu tahmin edilen Hasret adlı çocuklarla hastane personeli yakından ilgileniyor.

    Hasret bebeğin kardeşi Fikret'i sürekli öperek sevmesi ve onunla yakından ilgilenmesi görenleri duygulandırıyor. Hasret'in kendisi ve kardeşiyle yakından ilgilenen hastanedeki bir liseli stajyer öğrenciye ''anne'' diye seslenmesi de dikkati çekiyor.

    -SOĞUKTA SOKAĞA TERK EDİLDİLER, BİRBİRLERİNE SARILMIŞ HALDE BULUNDULAR-

    Sivas'ta gece yarısı iş çıkışı evine giderken Hayri Sığırcı Caddesi İstiklal İlköğretim Okulu karşısındaki ara sokakta iki bebek olduğunu fark eden bir kişi, 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirmişti. Üzerlerinde mont bulunmasına rağmen soğuk havada yarı baygın halde, birbirlerine sarılmış halde bulunan iki bebek, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

    Hastane kayıtlarında 13 aylık olarak geçen ve montunun üzerinde ''Hasret'' yazan kız çocuğunun evraklarındaki hasta adı kısmı ''Hasret Bulunmuş'', 5 aylık olarak geçen ve giysinin üzerinde ''Fikret ve Fiko'' yazılı olan erkek çocuğunun dosyasındaki hasta adı bölümü de ''Fikret Bulunmuş'' şeklinde yer almıştı.




    2 bebeğini terk eden aile yakalandı Yorumları