İbrahim Tatlıses suikastinde üç ihtimal   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (11:54)   Son Mesaj: 03-15-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 692  

    03-15-2011

    İbrahim Tatlıses suikastinde üç ihtimal

    İbrahim Tatlıses suikastinde üç ihtimal


    İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıyı kim azmettirdi? Asayiş ve Organize polislerinden oluşan özel ekip üç ihtimal üzerinde duruyor. Soruşturmayı yürüten polisin listesindeki ilk sırada bir tefeci grubu yer alıyor.

    İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıyı kim azmettirdi? Asayiş ve Organize polislerinden oluşan özel ekip üç ihtimal üzerinde duruyor:
    1- Yüklü miktarda borç para alıp ödeyemediği tefeci grubu.

    2- Borç para vermeyi reddettiği Sauna Çetesi'nin lideri Kasım Zengin.

    3- Tatlıses'in, Kuzey Irak'taki ortağı Rüşdi Said Kadir

    İstanbul polisi, İbrahim Tatlıses'e düzenlenen silahlı saldırının perde arkasındaki ismin peşine düştü. Polis, üç ihtimal üzerinde duruyor: Soruşturmayı yürüten polisin listesindeki ilk sırada bir tefeci grubu yer alıyor.

    İddiaya göre İbrahim Tatlıses, Kuzey Irak'taki inşaat şirketi ortaklığı için piyasadan yüklü miktarda borç aldı. İşlerin ters gitmesi üzerine borçlarını ödeyemeyen Tatlıses, tefecilere başvurdu. Borçlarını kapatan türkücü, bu kez de tefecilerden aldığı parayı ödeyemedi. Tefecilerin baskılarından bunalan Tatlıses, 'Tehdit ediyorlar' diyerek savcılığa başvurdu.

    POLİSİN üstünde yoğunlaştığı bir diğer seçenek ise 'Sauna Çetesi'nin lideri Kasım Zengin... İddiaya göre Zengin, Tatlıses'i arayarak 300 bin dolar borç istedi. Tatlıses, parayı vermeyince Zengin'in tehditlerine maruz kaldı ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılık dosyayı 'Sauna Çetesi' ile 'Ergenekon' bağlantısını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e gönderdi.

    BU İŞİ KIVIRAMADIN ORTAK

    LİSTEDEKİ bir başka isim ise Mısırlı işadamı Rüşdi Said Kadir... İbrahim Tatlıses, 3 Mart günü savcılığa giderek, Kuzey Irak'ta birlikte inşaat yaptığı ortağı Said Kadir'in kendisini tehdit ettiğini söyledi.

    İddiaya göre Tatlıses, Kuzey Irak'taki inşaatta çalışması için Türkiye'den taşeron bir firma buldu ancak firma işi yarım bıraktı. Bunun üzerine İbrahim Tatlıses'i arayan Kadir, 'Senin yüzünden inşaat durdu, işi kıvıramadın. Bu zararı sen karşılayacaksın' diye tehditte bulundu.

    TATLISES'in adı PKK'nın şehir yapılanması KCK iddianamesinde de geçmişti. Örgüt üyeleri arasında geçen telefon görüşmelerinde Almanya'da konser vermesi örgüt tarafından engellenen Tatlıses'in yasağın kaldırılması için bazı tanıdıkları aracılığıyla maddi destekte bulunmak için teklif götürdüğü iddiaları yer almıştı.

    AKŞAM




    İbrahim Tatlıses suikastinde üç ihtimal Yorumları