İsmail Cem'in oğlu CHP'den aday oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (12:38)   Son Mesaj: 03-15-2011 (12:38)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    03-15-2011

    İsmail Cem'in oğlu CHP'den aday oldu

    İsmail Cem'in oğlu CHP'den aday oldu


    Uzun süre CHP İstanbul Beşiktaş ilçe örgütünde çeşitli görevlerde bulunan Dışişleri eski Bakanı, gazeteci-yazar İsmail Cem’in oğlu İhsan Kerim Cem, CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

    Uzun süre CHP İstanbul Beşiktaş ilçe örgütünde çeşitli görevlerde bulunan Kerim Cem, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye"nin geleceği açısından çok önemli bir seçim süreci yaşandığına işaret etti. Cem, "Ülkemizde, hepimizin yakından takip ettiği gibi endişe verici gelişmelere tanık olmaktayız. Yazarlarımız, gazetecilerimiz, askerlerimiz sabahın köründe gözaltına alınırken, terör örgütü mensuplarının salıverildiği veyahut sınır kapılarında davul zurnayla karşılandığı bir siyasi iklimde yaşıyoruz. Toplumumuzun büyük çoğunluğu telefonlarının dinlendiği düşüncesinde. Gözaltı kurumu artık tek başına bir cezalandırma ve sindirme yöntemi olarak kullanılmakta, hukuk tam manasıyla askıya alınmaktadır. Bu tablo değil günümüz Türkiye"sine yakışmak, en geri tek adam rejimlerinde bile iğreti durmaktadır" dedi. Kerim Cem, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
    -AİLE SİGORTASI DEVRİM NİTELİĞİNDE-

    "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu"nun liderliğinde, gerçek hukukun keyfi uygulamalara üstün geldiği, milyarder sayısı yerine, toplumun genel refah ortalamasının arttığı, sadaka usulü ve çoğunlukla bir oy diyetini beraberinde getiren uygulamaların yerini, bir devrim niteliği taşıyan "aile sigortası" sisteminin aldığı, dolayısıyla anayasamızda yer alan sosyal devletin gerçek anlamda işlev kazandığı, güneydoğu bölgemizde hapishanelerin değil sanayi ve tarımsal dev projelerin yükseldiği bir Türkiye"yi vaad eden, parti içi demokrasiyi ve dolayısıyla ülkemizdeki demokrasi çıtasını yukarıya taşıyabilen, kadrolarından hem cumhuriyetimizi hem de demokratik rejimi çıkartmış olan Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili aday adayı olduğumu saygıdeğer kamuoyumuzun bilgilerine sunarım.

    Bu süreçte benden desteğini esirgemeyen örgütüme ve partime bir kez daha teşekkür etmeyi borç bilirim. Türkiye"mizin "rahat bir nefes alması" için elimden gelen desteği ve çalışmayı göstereceğime söz veriyorum."




    İsmail Cem'in oğlu CHP'den aday oldu Yorumları