Jülide Gülizar yarın toprağa veriliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-15-2011 (10:56)   Son Mesaj: 03-15-2011 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    03-15-2011

    Jülide Gülizar yarın toprağa veriliyor

    Jülide Gülizar yarın toprağa veriliyor


    TRT’nin ve Türkiye'nin ilk haber spikerlerinden, “Türkçenin güler yüzü” Jülide Gülizar, yarın Kocatepe Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

    Usta sunucu, yazar, eğitmen Jülide Gülizar, Ankara'da yaşamını yitirdi. Zatürree teşhisiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde bir süredir tedavi gören Gülizar, dün gece kaldırıldığı anestezi yoğun bakımda hayata gözlerini yumdu.
    Türkçenin doğru kullanılması için çabalayan, genç kuşakları özendiren, dil konusunda yetiştirdiği pek çok kişiyi radyo ve televizyonlara kazandıran Gülizar, 1929 yılında Adana"da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi"nden mezun olmasının ardından, 1956 yılında Ankara Radyosu"na giren Gülizar, 1968 yılında başlayan televizyon yayınlarıyla TRT'de haber spikeri olarak ekranlara çıktı. Gülizar, radyo ve televizyonda kadın olarak "ilk açık havada haber okuma", "ilk naklen yayın" ve "ilk röportaj" gibi birçok yeniliğe imza attı.

    1982 yılında TRT"den emekli olan Gülizar, aralarında ANKA Ajansı"nın da bulunduğu çok sayıda ajans ve yayın kuruluşunda yazar, muhabir ve eğitmen olarak görev yaptı. Gülizar, Cumhuriyet Gazetesi"nde de köşe yazdı. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi"nde dersler veren Gülizar, son olarak Kanal B televizyonunda program hazırlayıp sunuyordu.

    Gülizar"ın, "Bir Konu Bir Konuk", "Where Are You Going Türkçe", "Burası Türkiye Radyoları", "Haberler Bitti, Şimdi Oyun Havaları" ve "Yaşam, Sana Teşekkür Ederim" adlı eserleri bulunuyor.

    "Türkçenin güler yüzü" Jülide Gülizar, yarın Kocatepe Camii"nde kılınacak öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.




    Jülide Gülizar yarın toprağa veriliyor Yorumları