İstanbul'a akşam yağmur geliyor! / HARİTALI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (10:58)   Son Mesaj: 03-15-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    03-15-2011

    İstanbul'a akşam yağmur geliyor! / HARİTALI

    İstanbul'a akşam yağmur geliyor! / HARİTALI


    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde 3 ila 5 derece artacakken, akşam saatlerinde ise Marmara'da yağış bekleniyor. İl il hava sıcaklıkları ise şöyle;

    Hava sıcaklıkları yurt genelinde 3 ila 5 derece artacak.
    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek.

    Rüzgar yurdun kuzey ve batı kesimlerinde güney ve batı, diğer yerlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

    -BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI-

    Sabah ve gece saatlerinde ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ÇIĞ TEHLİKESİ-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ANİ KAR ERİMELERİ UYARISI-

    Yurt genelinde sıcaklığın hissedilir derecede artmasıyla ile birlikte ani kar erimeleri görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel ve çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.(15)

    ANKARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.(14)

    İZMİR: Az bulutlu.(19)

    ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu.(19)

    SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(17)

    ERZURUM: Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.(6)

    DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.(18)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.

    EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.




    İstanbul'a akşam yağmur geliyor! / HARİTALI Yorumları