91 yaşında suni damarla ayağa kalktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-14-2011 (23:08)   Son Mesaj: 03-14-2011 (23:08)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    03-14-2011

    91 yaşında suni damarla ayağa kalktı

    91 yaşında suni damarla ayağa kalktı


    Adıyaman'da bir yıl önce geçirdiği hastalık nedeniyle kötürüm kalan 91 yaşındaki 6 çocuk ve 15 torun sahibi Murat Cenan, 45 santimetrelik suni damar ile yeniden sağlığına kavuştu.

    Adıyaman'da bir yıl önce geçirdiği hastalık nedeniyle kötürüm kalan 91 yaşındaki 6 çocuk ve 15 torun sahibi Murat Cenan, 45 santimetrelik suni damar ile yeniden sağlığına kavuştu.
    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Balkar beldesinde ikamet eden Murat Cenan (91), geçtiğimiz yıl damar tıkanıklığı nedeniyle kötürüm kaldı. Periferik tıkayıcı arter hastalığına yakalanan ve o günden beri kendi ayakları üzerinde duramayan Murat Cenan, Adıyaman Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.

    Adıyaman'da ilk kez uygulanan bir yöntemle ameliyat edilen yaşlı adama, 45 santimetrelik suni damar takıldı. Karın ve diz arasına yerleştirilen suni damar ile artık kendi ayakları üzerinde durabilen Cenan, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, oğlu Cuma Cenan da babasını yalnız bırakmıyor. Murat Cenan, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: "Önceden iyi yürüyorduk sonra yürüyemez oldum. Ayaklarım yanıyordu. Ameliyat oldum ve şimdi durumum iyi, gezebilirim."

    Babasına refakat eden Cuma Cenan ise "Babamın sağlığı yerindeydi, sonra bozuldu. Yürüyemez hale geldi, acı hissediyordu. Ameliyat gerekiyormuş, doktorlar da ameliyata aldı. Ameliyatta suni damar taktılar ve şimdi rahatlıkla yürüyor." dedi.
    Bu ameliyatın Adıyaman'da ilk kez yapıldığını söyleyen Kalp ve Damar Cerrahı Dr. İnanç Ünlü, ameliyatı şöyle özetledi: "Aslında hastamızda uzun zaman önce başlayan fakat yaş itibariyle çok fazla efor sarf etmediği için çok belli olmayan damar tıkanıklığı hastalığı mevcuttu. Biz hastalığı en son aşamada yakaladık. 10-15 metre kadar yürüyebilir, hatta onu da yapamaz hale gelmişti. Karın bölgesinden diz bölgesine kadar oluşan tıkanıklığı giderdik, 45 santimetre uzunluğunda suni damar naklettik. Hastamız eski sağlığına kavuştu." diye konuştu.




    91 yaşında suni damarla ayağa kalktı Yorumları